HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2018. 6. szám
Június
2018. június 24. Vasárnap
Eddigi: 1,531,938
Online: 68
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2018.
1  2  3  4  5  6 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Hírvilág  
 
Korong az égen
Nyomtatható változat!

Egy különös repülő szerkezet jelent meg április 18-án a déli órákban az Angliában található Newton Abbot település felett, legalábbis erről tanúskodik az a fotó, amelyet nemrég tett közzé a legnagyobb amerikai kutató szervezet, a MUFON. Az esemény szemtanúja elmondta, hogy ragyogó napsütéses idő volt, amikor megpillantotta az ufót, amely egy helyben lebegett a felhők magasságában. Nem sokkal később megmozdult, majd hirtelen felgyorsulva észak felé vette az irányt, és nyomtalanul eltűnt az égről. Szerencsére az észlelőnél volt a fényképezőgépe, így sikerült megörökítenie az ismeretlen eredetű légi járművet. A nagyításon jól látható, hogy a szerkezet korong alakú volt.

Bermuda-beszámolók
Nyomtatható változat!

Egy olyan érdekes írás jelent meg nemrég a legismertebb amerikai internetes ufóhírportálon, melynek középpontjában a Bermuda-háromszögben történt események álltak. A szerzők megpróbáltak utána járni annak, hogy manapság is történnek-e rejtélyes eltűnések a Florida, Puerto Rico és a Bermudák által határolt területen, vagy mindez csupán egy, a múlt homályába veszett legenda lenne. Az interneten közzétett felhívásukra több mint százan jelentkeztek, és a szemtanúk olyan különös dolgokról számoltak be, amelyek a múlt század második felében is jellemzőek voltak erre a területre. Bár rejtélyes eltűnés csak egy esetben történt – egy kutyának veszett nyoma titokzatos módon Puerto Rico partjainak közelében –, de sokan olyan ködszerű anyagról számoltak be, amely teljesen megzavarta a térérzékelésüket, mi több, az óráik is megálltak mindaddig, amíg ki nem értek belőle. A beszámolók hasonlósága arra enged következtetni, hogy a Bermuda-háromszög legendája mögött olyan valós történések állnak, amelyekre még mindig nem tudunk elfogadható magyarázattal szolgálni.

Aldrinnak igaza lehetett
Nyomtatható változat!

Már megszokhattuk, hogy a híres űrhajós, Edwin „Buzz” Aldrin időről időre az érdeklődés középpontjába kerül. A nagy tiszteletnek örvendő 88 éves asztronauta – aki második emberként lépett a Holdra – legutóbb azzal került az újságok címlapjára, hogy átment egy olyan vizsgálaton, melynek célkeresztjében híres ufóészlelése állt. „Az Apollo–11 Hold felé vezető útja során fényt láttam az ablakon keresztül, amely úgy tűnt, mintha követne minket. Sok magyarázat létezik arra, mi lehetett, az egyik az, hogy egy másik világ űrhajója volt.” Ezt az Aldrin által elmondott történetet az Albanyban található Bioakusztikai Biológiai Intézetben analizálták, és az eredmények azt bizonyítják, hogy amikor erről beszámolt, teljesen meg volt győződve arról, hogy egy idegen űreszközt látott.

Ötezer nap a Marson
Nyomtatható változat!

A NASA Opportunity névre keresztelt robotja február 17-én ötezredik kutatási napját kezdte meg a vörös bolygón, miközben annak idején mindössze kilencven napra tervezték a küldetését. Az egyik legismertebb marsjáró 2004 óta közel 225 ezer képet készített a bolygó felszínéről, és ezek közül jó néhány felvételen különös dolgok is láthatóak. A NASA hivatalos képtárába feltöltött, színétől megfosztott marsi tájképen például egy ufó lebeg a távolban, a másik fotón pedig egy vonal alakú anomália látható, amely az élettelennek tartott égitest légkörében repült. De ne legyenek kétségeink afelől, hogy ennél jóval fajsúlyosabb felvételek is léteznek, gondosan elzárva előlünk, hiszen tudatlanságban tartani az embereket kifizetődőbb, mint újraírni fejezeteket a csillagászati könyvekben.

Ufó vagy szikladarab?
Nyomtatható változat!

Ez a kérdés foglalkoztatta annak a kutatócsoportnak a tagjait, akik egy a Google Earth internetes alkalmazás segítségével egy rejtélyes tárgy nyomára bukkantak a Tűzföld és az Antarktiszi-félsziget között elterülő Déli-Georgia területén. A műholdról készült fotón jól látható a közel egy kilométer hosszúságú csík a hóban, annak végén pedig a furcsa alakzat. Sokan véleményt nyilvánítottak az ügyben, és bár azt sem lehet teljesesen kizárni, hogy egy ufókatasztrófa nyomára bukkantunk, ez esetben mégis valószínűbb, hogy a közeli hegyről lecsúszott szikladarab hozta létre a nyomot. Az azonosítást tovább nehezíti, hogy mindez egy olyan helyen található, ahová emberfia csak ritkán merészkedik, így aztán jó esély mutatkozik arra, hogy soha nem fog kiderülni az igazság.

Robbie, az ufólátó
Nyomtatható változat!

Időről időre az érdeklődés középpontjába kerül Robbie Williams, aki – azon túl, hogy egy világhírű popénekes – nem titkoltan a szabadidejének egy jelentős részét az ufójelenség tanulmányozásával tölti. Legutóbb egy esti talk show-ban beszélt arról, hogy maga is találkozott már ufóval. „Láttam néhány furcsa dolgot, olyan jelenségeket tapasztaltam, amelyeket nem tudok megmagyarázni” – nyilatkozta, majd hozzátette, hogy nemrég egy teniszlabda nagyságú ufó lebegett a feje felett mintegy ötven méter magasságban. A népszerű énekes több ufókonferencián is részt vett már, és olyan neves szakemberekkel konzultált a jelenségről, mint Nick Pope.

Kalap az égen
Nyomtatható változat!

Január 2-án az Argentína nyugati részén található San Juan közelében egy ufó tűnt fel az égen, legalábbis erről tanúskodik az a fotó, amelyet egy helyi lakos készített a különös szerkezetről. A Tiempo de San Juan internetes hírportálnak eljuttatott felvételen jól látható, amint az építmény felett egy kalap alakú objektum lebeg, amelyet a méretei alapján a fénykép készítőjének látnia kellett volna, de mint kiderült, az exponálás pillanatában semmi különös dolgot nem észlelt az égen.

Nazca sebei
Nyomtatható változat!

A perui Pampas de Jumana fennsíkon található, kétezer éves Nazca-vonalak közel negyed évszázada a világörökség részét képezik. Ennek ellenére a peruiak nem igazán vigyáznak a sivatagi vörös kőzetbe vájt rejtélyes, monumentális alakzatokra. Pár éve autóutat építettek az ábrák mellett, és eközben a kivitelezést végző kőfejtő cég munkagépei helyrehozhatatlan károkat okoztak a rajzokban, legutóbb pedig egy kamion ejtett mély sebet a Nazca-vonalakban. Hiába volt mindenhol kihelyezve a tiltó tábla, január 27-én a jármű sofőrje letért az útról, és száz méter hosszan megrongálta a fennsík felületén található rajzolatokat. A vétkest a rendőrség letartóztatta, és úgy tudjuk, hogy a bíróság előtt kell felelnie a rongálásért.

Üzenet a távolba
Nyomtatható változat!

Negyven éve bocsátotta fel a NASA a Voyager–1 űrszondát, amely azóta nem kevesebb, mint 21 milliárd kilométert tett meg, és elhagyta a Naprendszert. Ez a szonda azért különleges, mert magával vitt egy arannyal futtatott rézlemezt is, amely az emberiség üzenetét tartalmazta az idegen civilizációk számára. Az évforduló kapcsán most dupla CD-n megjelent az eredeti anyag, és mindehhez egy könyv is íródott. Akit érdekel az üzenet hanganyaga, az a soundcloud.com/nasa oldalon belehallgathat a kiadványba.

Soha nem késő
Nyomtatható változat!

Néha érdemes átnézni a biztonsági kamerák régebbi felvételeit is, mert furcsa dolgokat fedezhetünk fel. A legjobb példa erre a Michigan állambeli Blanchard-ban készült videó, amelyen egy csészealj alakú szerkezet látható. A biztonsági kamera úgy volt beállítva, hogy bármilyen mozgásra bekapcsolódjon, így az égen átrepülő ufó is megörökítésre került, bár azt csak közel egy évvel később, idén ősszel vette észre a kamera tulajdonosa.

Lapozás:   377 találat Előző oldal 1 / 38
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964; 06 1 359 6461
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu