HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2019. 2. szám
Február
2019. február 21. Csütörtök
Eddigi: 1,570,751
Online: 144
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2019.
1  2 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Hírvilág  
 
Áttörő kezdeményezés
Nyomtatható változat!

Az ismert fizikus és üzletember Jurij Milner által alapított Breakthrough Initiatives (Áttörő Kezdeményezések) azt tervezi, hogy a Földön kívüli élet keresésében segítséget nyújt a NASA-nak. A neves orosz szakember egy díjátadón elmondta, hogy komolyan gondolkodnak a Naprendszer szintű kutatásokban. A magánfinanszírozású szervezet elsősorban a Jupiter Europa, valamint a Szaturnusz Enceladus nevű holdjának kutatásában kíván részt venni, ott ugyanis jó esély mutatkozik arra, hogy a jeges felszín alatt az élet nyomaira bukkanjunk.

Texasi észlelés
Nyomtatható változat!

Október 7-én a kora délutáni órákban a Texas állambeli Mesquite városában különös repülő szerkezetet látott egy házaspár. „A feleségemmel délkeleti irányban, közvetlenül a felhők alatt megláttunk egy téglalapot az égen. Az objektum nagyobb volt, mint egy Piper-Cub repülőgép. A szélei közelében két sötétebb folt látszódott” – emlékezett vissza az észlelő a látottakra. Az ismeretlen repülő tárgyról több felvételt is készített az egykor a hadsereg kötelékében dolgozó szemtanú, majd a fotókat további vizsgálatok céljából eljuttatta a MUFON szervezet kutatóihoz. Magyarázat egyenlőre nincs, az eset azonban rendkívül figyelemreméltó.

Idegen űrhajó
Nyomtatható változat!

Naprendszerünkben számos olyan égitest található, amelyről feltételezzük, hogy valamiféle idegen űreszköz lehet. A tavaly felfedezett Oumuamua „üstököst” is ezek közé sorolhatjuk. Sokszor felgyorsul, ami arra utal, hogy a Nap fényének nyomását használja az energiaellátásához. Elképzelhető, hogy valamiféle napszélvitorlával rendelkezik – állítják a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ csillagászai. Természetesen nem mindenki ért egyet ezzel a feltételezéssel. A híres asztrofizikus, Katie Mack az egyik internetes közösségi oldalon kételkedésének adott hangot. Úgy véli, amíg nem tudjuk a pontos igazságot, addig felelőtlenség lenne azt állítani, hogy Földön kívüli űreszközzel van dolgunk.

Megépítette Noé bárkáját
Nyomtatható változat!

Johan Huibers holland hajóépítő mester 2008-ban gondolt egy merészet, és a Biblia útmutatásai alapján hét kollégájával együtt elkészítette Noé bárkájának pontos másolatát. A 119 méter hosszú, 23 méter magas hajóval végül 2012-re készültek el, amelyet a holland Maas folyón horgonyoztak le.
Turistalátványosság vált belőle az elmúlt évek alatt, a férfi egy állatsimogatót is berendezett a fedélközben, ma viszont már nem látogatható, csak egy kis madárház működik benne. Huibers most fejébe vette, hogy bárkájával Izraelbe hajózna, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra és a tengerszint emelkedésére, ami ellen a hollandok évszázadok óta küzdenek. „Közeledünk az idők végezetéhez. Persze az emberek ennek nincsenek tudatában, de ez mindig is így volt. A cél az oktatás és az, hogy emlékezzünk, a világ változik, és a globális felmelegedés következtében a tengerszint emelkedik” – nyilatkozta a férfi.

Kozmikus űrfelvonó
Nyomtatható változat!

A Földről az űrbe csak rendkívül nagy energiabefektetések árán lehet elvégezni a szállítmányozási feladatokat. Egyik megoldás lehet a folyamat hatékonyabbá tételére, ha egy geostacionárius (a Föld körül, az égitest forgásával szinkronban keringő) műholdat egy hosszú kábellel összekötnénk a bolygónkkal, hogy aztán ezen a vezetéken keresztül lehessen lebonyolítani az űrbe irányuló teherforgalmat.
A gond az, hogy egy ilyen rendszerhez nagyon erős és könnyű huzalokra lenne szükség. Éppen ezért olyan fontos hír, hogy a pekingi Csinghua Egyetem szakemberei állítólag kifejlesztettek egy olyan szén-nanocső szálat, amelynek köbcentimétere 160 elefántot (800 tonnát) is elbír. Néhányan úgy vélik, hogy az anyag olyan felvonórendszerek kialakításához vezethetne, amelyekkel az ellátmány a felszerelés és egyéb tárgyak, illetve akár az asztronauták űrbe juttatása is költséghatékonyabbá válhatna. Hihetetlen fegyvertény lenne, ha velük akár az űrhajókat is ki lehetne húzni a Föld vonzáskörzetéből.
Mindez egyelőre csak távoli célként lebeg a szakemberek szeme előtt; számos technikai kihívással kell még megbirkózniuk, mígnem az álmuk beteljesülhet. Komoly feltörést okozhat például, hogy miként tudnának több tízezer kilométer sodronyt készíteni az általuk kialakított anyagból.

Punkzenészből kutató
Nyomtatható változat!

Robbie Williams után újabb világhírű zenész kötelezte el magát a Földön kívüli élet kutatása mellett. A San Diegó-i Blink–182 punk zenekar frontembere, Tom DeLonge nemrég azzal került az újságok címlapjára, hogy bejelentette: létrehozott egy közhasznú vállalatot „To The Stars Academy of Arts and Science” néven. A szervezetének legfőbb célja, hogy a ma még fantasztikumnak tűnő elképzeléseket ötvözze korunk tudományával, elősegítve ezzel az emberiség fejlődését. DeLonge véleményt nyilvánított az ufóészlelésekkel kapcsolatban is, ezek többségét titkos katonai kísérleteknek tartja. Adományokból eddig kétmillió dollár gyűlt össze, de a legnagyobb siker mégiscsak az, hogy a program megvalósításához olyan komoly szakemberek csatlakoztak, akik egykor a Lockheed Martin, a CIA vagy éppen az Amerikai Védelmi Minisztérium alkalmazásában álltak. Reméljük, a kezdeményezés eléri a célját, és olyan kapuk nyílhatnak meg az emberiség előtt, amelyek eddig zárva voltak.

TR–3B
Nyomtatható változat!

Úgy tűnik, hogy egy londoni lakosnak sikerült felvételt készítenie az összeesküvés-elméletekben gyakran szereplő TR–3B kísérleti kémrepülőgépről. Erről a titokzatos, háromszög alakú szerkezetről nem sokat tudunk, de nem kizárt, hogy az Egyesült Államok hadseregének titkos fejlesztéséről van szó, amely a Roswell mellett lezuhant Földön kívüli űrhajó technológiájával van tele pakolva. Egyes feltételezések szerint a TR–3B képes a külső világűrben is repülni. Elképzelhető, hogy ezt a különleges repülőgépet sikerült lencsevégre kapni szeptember 23-án az angol főváros közelében. A nagyításon jól látható a TR–3B háromszög alakja, tetején a kupolaszerű kiemelkedéssel.

Csészealj a viharban
Nyomtatható változat!

Hatalmas vihar tombolt szeptember 8-án éjjel az amerikai kisváros, Del Rio közelében. Az egyik helyi lakos fényképfelvételeket készített a lecsapó villámokról, ám eközben valami mást is sikerült megörökítenie. Miután visszanézte a képeket, az egyik fotón egy csészealj alakú szerkezetet fedezett fel, melynek peremén három fényforrás világított. A texasi kutatók szerint elképzelhető, hogy egy ufót sikerült lencsevégre kapni, de az sem kizárt, hogy valamilyen fényforrás tükröződése hozhatta létre a képen látható ismeretlen anomáliát.

Angolna vagy szörny?
Nyomtatható változat!

Különös vízi élőlényt látott Kevin Burton, miközben az angliai Tynemouth városában, kedvenc mólóján a reggeli kávéját kortyolgatta. Mivel még soha életében nem látott ehhez hasonló élőlényt, ezért egy rövid videofelvételt is készített róla. Miután a film napvilágot látott a helyi internetes hírportálon, az esettel kapcsolatban megszólalt egy biológus, aki arra a következtetésre jutott, hogy szó sincs semmiféle szörnyről, mindössze egy méretes angolna lehet felelős a történtekért. Az események szemtanúja azonban biztos abban, hogy valami mást látott, talán egy Nessie-hez hasonló élőlényt, amelyet a tudománynak eddig még nem sikerült beazonosítania.

Titokban tartott fotó
Nyomtatható változat!

Egy texasi tanár közel két évig titkolta, hogy ufót látott, sőt azt is, hogy ezzel kapcsolatban fényképes bizonyítékkal rendelkezik. Az esemény szemtanúja, Marcelino Castillo elmondta, hogy éppen Mexikóba tartott a családjával, amikor harminc mérföldre a határtól egy fényes, téglalap alakú szerkezet jelent meg az égen. Az ismeretlen objektum „nagyméretű és hihetetlen volt”. A nem mindennapi jelenséget meg is örökítette, de közel két évig nem hozta nyilvánosságra, mert félt attól, hogy nevetségessé válik. Ám nemrég arra az álláspontra jutott, hogy mivel pedagógus, talán komolyan veszik az észlelését.

Lapozás:   399 találat Előző oldal 1 / 40
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu