HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2018. 10. szám
Október
2018. október 19. Péntek
Eddigi: 1,547,562
Online: 28
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Hírvilág  
 
Ufófesztivál Roswellben
Nyomtatható változat!

Július 6. és 8. között ismét benépesült az ufókatasztrófáról elhíresült új-mexikói kisváros, Roswell. Az idei fesztiválra tizenhat országból mintegy harmincnyolcezer érdeklődő érkezett, hogy részt vegyenek a különböző programokon. A jelenlévőknek lehetőségük nyílott arra is, hogy ellátogassanak az ufó lezuhanásának feltételezett helyszínére, ahol már évtizedekkel ezelőtt több méter mélységig teljes földcserét hajtott végre az amerikai hadsereg, hogy a legapróbb bizonyítékokat is eltüntesse. Így aztán hiába indultak kisebb-nagyobb projektek a parányi roncsdarabok felkutatására, ezek közül egyik sem járt sikerrel.

Angyal az égen
Nyomtatható változat!

A természet sokszor csodákra képes. Pár hónappal ezelőtt a Texas állambeli Montgomery település közelében egy angyal alakú felhőképződmény jelent meg az égen. Számos fényképfelvétel készült erről a csodálatos, nem mindennapi természeti jelenségről, sőt még a Fox7 tévécsatorna is beszámolt a felhők és a fénysugarak által létrejött nem mindennapi égi látványosságról.

Lehullt a lepel a lepelről?
Nyomtatható változat!

A Journal of Forensic Sciences folyóiratban közzétett tanulmány szerint a torinói lepel nem más, mint egy középkorban készített hamisítvány. A kutatók, Matteo Borrini és Luigi Garlaschelli az anyagon lévő emberi alak szögektől és lándzsa hegyétől származó sérüléseit összevetették a vérfoltok folyási irányával, ám azok nem mutattak egyezést. Ez még semmit nem bizonyít, ám ha ehhez hozzávesszük, hogy az anyag feltehetően a XIII. századból származik, akkor elképzelhető, hogy ez nem az eredeti torinói lepel, hanem annak egy másolata. Ez viszont azért különös, hisz nem egy festménnyel állunk szemben. Szinte biztos, hogy valamiféle erős kisülés eredményeképpen került rá az emberi alak a vászonra. Vajon ki volt erre képes a középkorban?

Mi zuhant le?
Nyomtatható változat!

Ez a kérdés foglalkoztatta az orosz kutatókat, miután július 4-én éjjel két lángoló objektum zuhant le Nyugat-Kazahsztánban. A helyszínen készült és a világhálóra feltöltött filmfelvételek tanúsága szerint a sztyeppe lángra kapott, miután nagy detonáció kíséretében az ismeretlen szerkezetek földet értek. Az első hírek még ufókatasztrófáról szóltak, de hamar kiderült, szó sincs erről. A helyiek ugyanis megtalálták az egyik földbe fúródott szerkezet maradványát, ez pedig arról árulkodott, hogy valamiféle Földön készült eszköz lehet felelős a történtekért.

Kódok és akták
Nyomtatható változat!

Úgy tűnik, az orosz felső vezetésnek naprakész információi vannak a földönkívüliekről, legalábbis ez derül ki abból a dokumentumfilmből, amelyet nemrég forgattak az ufójelenségről. Ebből azt is megtudhattuk, hogy nemcsak a nukleáris indítókódok vannak az orosz elnöknél, hanem azok a szigorúan titkos akták is, melyek a Földünket rendszeresen látogató idegenek tevékenységét bizonyítják. Ez a csomag az elnöki poszttal együtt „örökölhető”, tehát a kódokat és az orosz X-aktákat mindig megkapja a soron következő csúcsvezető. A film kitér a hidegháború idején történt legismertebb esetekre, és külön foglalkozik azokkal a fekete ruhás emberekkel, akik nem egy esetben – különböző eszközök igénybevételével – hallgatásra kényszerítették a szemtanúkat.

Rejtélyes tetem
Nyomtatható változat!

Igencsak meglepődött a 41éves Beth Jannetta, amikor a tengerparton sétálva egy különös lény maradványára bukkant Swansea közelében. A tetem már bomlásnak indult, de még így is jól kivehető volt, hogy leginkább egy hatalmas hüllőhöz hasonlít. „Ha ránézel, először azt gondolod, hogy ez egy krokodil, de biztosan nem az. A koponya alján van egy nagy dudor, ez pedig cetfélére utal” – nyilatkozta Dan Forman professzor, a Swansea Egyetem kutatója. Ezen a helyen, de különösen Rhossili és Pendine közelében a nyári hónapokban sok bálna és delfin tartózkodik. Az elhullott példányok már akkor bomlásnak indulnak, mielőtt a tetemüket végleg a partra vetné a víz. Mark Hipkin disznódelfinként azonosította az ismeretlen élőlényt, de amíg a laboratóriumi vizsgálatok ezt egyértelműen nem igazolják, addig a kriptozoológia rejtélyes teremtményei közé kerül besorolásra.

Űrdominancia
Nyomtatható változat!

Donald Trumptól, az Egyesült Államok jelenlegi elnöke pár hete kijelentette: nem elég a folyamatos amerikai jelenlét a külső világűrben, ott is teljes dominanciára van szükség, éppen ezért elrendelte a Space Force létrehozását. De vajon ki ellen? Mert azt senki nem gondolja komolyan, hogy az űrhaderő felállításával az Egyesült Államok vezetését olyan magasztos célok vezérlik majd, mint a világbéke fenntartása. Már Corso ezredes is megírta, hogy a Ronald Reagan által meghirdetett csillagháborús terv (SDI) sem a szovjetek, hanem az ufók ellen került kidolgozásra. Csak remélni tudjuk, hogy a Donald Trump által elvárt „amerikai dominancia” nem az idegen civilizációk ellen irányul, mert annak hosszú távon beláthatatlan következményei lehetnek.

Elnémult a marsjáró
Nyomtatható változat!

Elnémult az Opportunity marsjáró a vörös bolygón tomboló hatalmas porvihar miatt. A Scientific American beszámolója szerint a szélsőséges időjárás május 30-án kezdődött, és a portenger közel 35 millió négyzetkilométeres területet borított be, amely még arrafelé sem számít szokványos dolognak. Mivel az Opportunity napenergiából nyeri a működéséhez szükséges energiát, ezért cellái lemerültek, és megszakadt a kommunikációja a földi bázissal. Szerencsére beépítettek egy biztonsági funkciót is, amely időnként megkísérli felébreszteni az apró robotot, ám kétséges, hogy sikerül-e még valaha? A Opportunity 2004-ben kezdte meg a küldetését a Marson, és a tervezett kilencven helyett már több mint ötezer napja teljesített szolgálatot. Ez idő alatt számos felvételt készített a Marson, amelyen különös fények, és azonosítatlan repülő tárgyak látszódtak.

Viharos gyorsaság
Nyomtatható változat!

Egy rövid, de annál érdekesebb video került fel nemrég a világhálóra. A szemtanú éppen a villámokat filmezte Dallas közelében, amikor valami nagy sebességgel átrepült a felhőkkel borított égen. A jelenség igazán csak lassítva vált láthatóvá, mint kiderült, hengeres formája volt. A texasi ufókutatók szerint a jelenség egy rod lehetett.

Repülő háromszögek
Nyomtatható változat!

Háromszög alakú ufókat a világ számos pontján láttak már. Pár héttel ezelőtt a Texas állambeli Alvin felett tűnt fel egy hatalmas szerkezet, amelyet egy sejtelmes, ködszerű anyag vett körül. „Háromszög alakja volt, ezt jól láttam. Mozdulatlanul és hangtalanul lebegett az égen, pedig fújt a szél. Még soha életemben nem láttam ilyet, pedig betöltöttem már a hatvanadik évemet” – nyilatkozta az egyik észlelő, aki elmondta azt is, hogy a kutyája annyira félt, hogy elbújt, és csak órákkal később merészkedett elő.
Május 11-én Arlington felett tűnt fel egy hasonló ufó, két nappal később pedig San Antonio közelében láttak háromszög alakú szerkezetet. Utóbbi esetben az ismeretlen eredetű objektum rendkívül alacsonyan repült, szinte súrolta a fák tetejét.

Lapozás:   388 találat Előző oldal 1 / 39
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964; 06 1 359 6461
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu