HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2021. 2. szám
Február-március
2022. június 27. Hétfő
Eddigi: 1,790,973
Online: 81
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2021.
1 2
2020.
1 3 4 5 6
2019.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Hírvilág  
 
Kapszula az égen
Nyomtatható változat!

Egy nem mindennapi videofelvétel látott napvilágot, amelyet még tavaly novemberben készítettek egy szivar alakú szerkezetről az Észak-Karolinában található Asheville település közelében. „A barátnőmmel a város felé autóztunk, amikor észrevettünk egy nagy, erősen fényvisszaverő tárgyat a felhők alatt lebegni” – elevenítette fel a látottakat a szemtanú, akinek a barátnője a mobiltelefonjával lefilmezte a kapszula alakú szerkezetet. Az ufó nem sokkal később eltűnt a felhők között, és többé nem bukkant elő.

Szimbólumok a homokban
Nyomtatható változat!

Tavaly, június 23-án a Brazíliában található Torres településen a helyi lakosok különös fényeket láttak az égen. Az egyik szemtanú, az 51 éves Silvio Scienza arról számolt be, hogy az ismeretlen eredetű világító szerkezetek bukkantak fel 19 óra körül, majd kis idő múlva erős hangjelenség kíséretében felrobbantak. A detonáció után az égen elterülő felhők több másodpercig kivilágosodtak. „Délről észak felé haladtak kis magasságban. Sajnos nem volt nálam a mobiltelefonom, így nem tudtam lefilmezni őket. Nem repülőgépek vagy hullócsillagok voltak” – emlékezett vissza a látottakra Scienza. Egy 40 éves fodrász, Mana Bosquetti barátjával a salinasi tengerparton sétált, amikor megjelentek az ufók. Mana további részletekkel szolgált, elmondása szerint két gömb kettévált, hirtelen négy objektum lett, és ezek olyan intenzív fényt árasztottak magukból, hogy az szinte már vakított. A robbanást ők is látták és hallották, ezt követően az ismeretlen eredetű szerkezetek nyomtalanul eltűntek. Ám ezzel a történetnek még nincs vége. Egy nappal később Tramanda tengerpartján a homokban különös lenyomatokat találtak, és erről képes beszámolót készített a Cidreira RS médiaoldal. A kérdés már csak az, hogy van-e összefüggés a gömbök és a piktogramok megjelenése között.

Lakható bolygók
Nyomtatható változat!

Egy rendkívül érdekes írás jelent meg nemrég a Travel Leisure internetes hírportálon. Ebből megtudhattuk, hogy a NASA kutatói – Steve Bryson vezetésével – a 2018-ig működő Kepler-űrteleszkóp adatait felhasználva kiszámították, hogy csak ami galaxisunkban nagyjából háromszázmillió (!) lakható bolygó található. A legközelebbi égitest alig 20 fényévnyi távolságban van a Földtől, ám esélyünk sincs arra, hogy oda a közeljövőben szondát küldjünk. Bryson, aki a kaliforniai Ames Kutatóközpont munkatársa, biztos abban, hogy nem vagyunk egyedül. „A galaxisunk lenyűgöző világokkal rendelkezik, és lehetnek olyanok, amelyek nem feltétlenül különböznek a miénktől.”

Trump okos váltása
Nyomtatható változat!

Még mindig folyik a vita arról, hogy az Egyesült Államok kormánya a Pentagonon keresztül hivatalosan elismerte-e az ufók létezését, vagy sem. A helyzet kissé zavarossá vált, köszönhetően azoknak a politikusoknak, akik a választási időszakban az elnöki székre pályáztak. Legutóbb Trump került kellemetlen helyzetbe, miután Maria Bartiromo a Fox News egyik műsorában azt a kérdést intézte hozzá, hogy vannak-e ufók. Tette ezt azért, mert nemrég nyilvánosságra került, hogy az Egyesült Államok egy olyan új szervezetet hozott létre, amely ezt a jelenséget vizsgálja.
A kérdés meglepte Trumpot, de nem esett kétségbe, azzal válaszolt, hogy ennek utána kell néznie, majd okos váltással a hadsereg nagyságára terelte a szót. Sajnos valószínűleg minden marad a régiben, és tovább kell várni arra, hogy azok a bizonyos amerikai X-akták végre megnyíljanak.

Parancsba kapták
Nyomtatható változat!

Pár hete egy igen érdekes cikk jelent meg a Deutsche Welle internetes oldalán. Ebben azt olvashattuk, hogy bár nem érkezett hivatalos jelentés a Japán Honvédelmi Minisztériumba a katonai személyzet azonosítatlan repülő tárgyakkal való találkozásairól, ám a jövőben minden esetleges észlelést dokumentálniuk kell. A Salf-Defense Forces új protokollt adott ki arra vonatkozóan, mit kell tenni olyankor, ha egy olyan ismeretlen eredetű szerkezet tűnik fel az égen, amely esetlegesen veszélyt jelenthet a nemzetbiztonságra.
Tarō Kōno volt védelmi miniszter mindig is szkeptikus volt a Földet látogató idegenek létezésével kapcsolatban, és e véleményét soha nem rejtette véka alá. Éppen ezért is volt mindenki számára meglepő, hogy a miniszteri pozíciók szeptemberi átalakítása előtt még kiadta ezt az utasítását. Sokak szerint ebben szerepet játszhatott, hogy előtte nem sokkal találkozott Mark Esper amerikai védelmi miniszterrel Guamban. Elnézve az elmúlt időszak eseményeit és a Pentagon hivatalos állásfoglalását az ufókkal kapcsolatban, talán ez vezethetett a fordulathoz.

Víz a Marson
Nyomtatható változat!

Mindannyiunk számára ismert az a tudományos feltevés, miszerint ahol víz van, ott életnek is lennie kell, így aztán nagy örömmel fogadtuk azt a bejelentést, amelyet az Európai Űrügynökség tett közzé nemrég a hivatalos honlapján. Ebből megtudhattuk, a Mars Express űrszonda 2012 és 2015 között végzett radaros mérései folyékony víz jelenlétét igazolták a vörös bolygó Ultimi Scopuli régiójában. A programban részt vevő kutatók azonosítottak egy nagyobb és három kisebb felszíni tavat, ám ezeknek akkora a sótartalma, hogy ha a földi körülményeket vesszük alapul, akkor abban nemigen lehet élet. A világ azonban mindig tartogat számunkra meglepetéseket, így aztán nem lehet teljesen kizárni, hogy mégiscsak megbújhat valamiféle mikroszkopikus életforma a marsi tavakban.

Letarolt erdő
Nyomtatható változat!

Ben Landricombe azt állítja, hogy egy ufó zuhant le a Meddon közelében található erdőben. A meglehetősen merész kijelentését egy általa készített videóra alapozza, amelyen jól látható, hogy nagyjából tíz méteres szélességben egy ismeretlen jelenség valósággal letarolta a fákat és bokrokat. Volt olyan fa, amelyik gyökerestől csavarodott ki a földből. A plymouthi férfi a Cornall Live internetes hírportálnak elmondta, július 13-án délután kutyasétáltatás közben talált rá a katasztrófa sújtotta területre. Valósággal sokkolta a látvány, és miközben felvételeket készített, mindvégig úgy érezte, mintha valaki figyelné. „Furcsa hangokat is hallottunk, ezért visszafutottunk a lakókocsinkba.” A szemtanú meg van győződve arról, hogy valami különös dolog zuhanhatott le a természetvédelmi területen.

Tesztelték az ufóhívőket
Nyomtatható változat!

A legnagyobb közösségi oldalon tesztelte le egy pszichológus végzettségű felhasználó az ufótéma iránt érdeklődő nagyközönséget. Feltöltött egy fotót, amelyen egy sötét színű „szerkezet” volt látható az égen. Ezt ő készítette, ám nem egy ufóról, hanem egy madárról, mégpedig olyan szögből, hogy a szárnyai nem látszódtak. Kíváncsian várta a reakciókat. Mint kiderült, elhanyagolható volt azok száma, akik úgy vélték, egy Földön kívüli űrhajó hátható a képen, sokkal többen voltak azok, akik valamilyen racionális magyarázattal álltak elő. Később elmondta, mi volt a célja a képpel, a többség pedig mindezt örömmel fogadta. Szerencsére ma már egyre többen tiltakoznak az internetet elárasztó hamis ufófelvételek ellen. Legutóbb Don Steitz az UFO Disclosure Group csoportban hívta fel a figyelmet egy feldobott kavicsról készített fotóval arra, hogy milyen könnyű megvezetni az embereket.

Szellemjárás a világsztárnál
Nyomtatható változat!

Robbie Williams, a világhírű pop énekes, a Take That egykori tagja gyakran szerepel az újságok címlapján. A fantasztikus zenei karrierje mellett pár éve azzal vált híressé, hogy bejelentette, visszavonulása után szeretne ufókutatással foglalkozni. Ezen tervét saját élményei táplálták, hiszen nem egy alkalommal látott különös anomáliákat az égen. Úgy tűnik azonban, hogy a szellemek sem kerülték el a népszerű énekest és családját. Mint kiderült, a régi villájukban volt egy szoba, amelyben sem ő, sem a lánya nem szeretett aludni. Teddy egyszer azt mondta neki, hogy „ez a szoba megijeszt engem”. A helyiséget egy titokzatos energia járta át, amely feltehetően egy szellemtől származott. Így aztán nem csoda, hogy az ingatlan hamarosan eladó lett. De nem ez volt Robbie Williams egyetlen ilyen jellegű élménye. Egyszer megjelent neki halott kutyája, Trixie, egy cairn terrier. A testvére szintén szemtanúja volt az eseménynek, ketten pedig nem hallucinálhattak. „A nővérem hazaért, és lenézett, Trixie felugrott a lába előtt, majd eltűnt.

Gömbvillám az Árkádnál
Nyomtatható változat!

Június 14-én a délutáni órákban hatalmas vihar csapott le Budapestre. A monszunszerű eső és a hatalmas szélvihar jelentős károkat okozott, többek között a főváros egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Örs vezér terén álló Árkádban is. Ez utóbbi azért is érdekes, mert egy, a pláza közvetlen közelében élő szemtanú elmondása szerint a vihar alatt egy fényes gömb jelent meg az épület felett, majd két-három másodperccel később nagyot villanva hirtelen eltűnt egy erőteljes hangjelenség kíséretében.

Lapozás:   451 találat Előző oldal 1 / 46
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu