HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2017. 12. szám
December
2018. február 17. Szombat
Eddigi: 1,517,407
Online: 14
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Keresés
Újság archívum
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Hírvilág  
 
Exo Life Finder
Nyomtatható változat!

Érdekes kezdeményezéssel állt elő egy nemzetközi kutatócsoport. Fejükbe vették, hogy kizárólag közösségi felajánlások segítségével megépítik az Exo Life Finder névre keresztelt távcsövet, amellyel a közeli exobolygókon az élet nyomait fogják kutatni. Olyan kémiai anyagok jelenlétét próbálják majd kimutatni, amelyek biológiai tevékenységre utalnak. Ilyen lehet a vízgőz, a szén-dioxid és a metán a légkörben. A távcső 25 fényéven belüli égitestek vizsgálatára lenne alkalmas. Ebben a tartományban leginkább a Proxima B kecsegtet sikerrel, mivel annak vonzásterében egy olyan kőzetbolygó jelenlétét sikerült kimutatni, amely a lakható zónában helyezkedik el. A projekt költsége az egymillió dollárt is elérheti, ám a kutatók bíznak a közösség adakozó erejében, így van remény arra, hogy mindez meg is valósuljon.

A Bugarach-csúcs rejtélye
Nyomtatható változat!

Bugarach egy kis falu a Franciaország délnyugati részén található Aude tartományban. Mivel nem sok minden történik arrafelé, ezért is érdekes az a fotó, amely a település közelében készült, és amelyen vélhetően egy ufó látható. A felvétel készítője elmondta, hogy október 10-én délután két fotót készített a napfényben úszó Bugarach-csúcsról. Az első képen semmi különös sincs, a második felvételen azonban egy henger alakú szerkezet is látható. A fotót az ismert francia ufókutató, Christian Macé vizsgálta meg, de nem tudott elfogadható magyarázattal szolgálni a látottakra.

Bekamerázva
Nyomtatható változat!

Ennek is eljött az ideje: a békés „Nessie-vadászat” jegyében immár internetes közvetítés segítségével követhetjük nyomon a Loch Ness tó és környékének eseményeit. A stream lehetőséget biztosít arra, hogy otthon, egy kényelmes fotelban ülve várjuk a kriptozoológia legismertebb élőlényének felbukkanását, feltéve ha van hozzá elég türelmünk, kitartásunk és nem utolsósorban szerencsénk. A közvetítés a www.lochness.co.uk oldalról érhető el, és visszamenőleg is megtekinthetők az elmúlt négy óra történései. Bár manapság is sokan megmosolyogják a szörny legendáját, de ne feledjük, hogy nemrég sikerült rögzíteni a rejtélyes lény hangját, nem sokkal később pedig egy víz alatti szonár radarképén tűnt fel a hosszú nyakú teremtmény.

Szeptember 11. ufókkal
Nyomtatható változat!

Szeptember 11-én a kora esti órákban a Washington állambeli Lacey felett ismeretlen eredetű repülő szerkezetek bukkantak fel az égen. Mint az esemény szemtanúja elmondta: akkor pillantotta meg az első ufót, amikor az landoláshoz készülődött. A nagyméretű ismeretlen objektum oldalán négy vakító fényforrás világított. Szerette volna lefotózni, ezért közelebb ment, de minden próbálkozása hiábavaló volt, mivel a horizont közelében lévő fák teljesen eltakarták.
A történetnek azonban itt még nincs vége, hazafelé menet ugyanis két „nagyon fényes” szerkezetet látott meg az égen, amelyek egy idő után lassan eltűntek a távolban. Szerencsére ekkor már szerencsével járt, és a mobiltelefonja segítségével sikerült megörökítenie a nem mindennapi égi látványosságot.

Bizarr lény a sivatagban
Nyomtatható változat!

Az összeesküvés-elméletekkel, jetikkel és egyéb hasonló, valósnak gondolt meseszerű lényekkel foglalkozó internetes „szakemberek” szerint Portugáliában nem más, mint egy gólem bukkant fel a sivatagban. A róla készült felvétel elég homályos, csak egy nagy, furcsán mozgó alak vehető ki rajta. A videót egy, az Ibériai-félszigeten nyaraló turista készítette.

Ufó a Duna felett
Nyomtatható változat!

Egy különös, henger alakú repülő szerkezet repült át július 23-án délelőtt tíz óra tájban Budapest felett. Az észlelő a hatodik emeleti lakásának ablakából pillantotta meg az ismeretlen eredetű repülő tárgyat. Először azt hitte, hogy egy madarat lát, amely a levegőben siklik, de hamar világossá vált, hogy ez valami más. A szürkés-barnás színárnyalatú szerkezet a repülőgépek sebességénél jóval gyorsabban szelte át az eget, egyenletes pályán repült a Duna vonalában. Megpróbált felvételt készíteni az ufóról, de annyira gyorsan történt minden, hogy végül is nem sikerült.

Újabb aktanyitás
Nyomtatható változat!

Pár hete bombaként robbant a hír, miszerint a Brit Védelmi Minisztérium tizenöt, eddig titkosnak minősített ufóaktát hozott nyilvánosságra. Ezekben számos érdekesség olvasható, amelyek az ufók földi látogatására utalnak. Elég csak az 1996-ban Skegness felett megjelenő fényekre gondolni. Bár az eseménynek számos hiteles szemtanúja volt, a RAF (Brit Királyi Légierő) mégsem fordított kellő figyelmet az eset felderítésére, pedig egyértelmű volt, hogy nem e világi szerkezetek lebegtek az égen. Az eset kapcsán Nick Pope is megszólalt, és elégedetlenségének adott hangot, mivel a felületes „vizsgálat” arra a következtetésre jutott, hogy a helyi templomtorony produkálta a furcsa fényeket.
Aki kíváncsi a titoktartás alól feloldott aktákra, annak személyesen kell ellátogatnia a Londoni Nemzeti Archívumba, ugyanis az anyag digitális változata még nem érhető el az interneten.

Lyuk a Marson
Nyomtatható változat!

Pár hete a NASA Mars Reconnaissance Orbiter űrszondájának egyik felvétele került a figyelem középpontjába, miután azon egy szabályos, hatalmas fekete lyuk volt látható. A leírás szerint a fényképfelvétel akkor készült, amikor a Mars déli féltekéjén nyár volt, így a Nap jó szögben világította meg a bolygó felszínét.
Az Arizonai Egyetem kutatója, Alfred McEwen planetáris geológus elmondta: őt is meglepte a felfedezés. Maga sem tudja, mi lehet, becsapódási kráter vagy valami más? Úgy véli több információ szükséges ahhoz, hogy a kérdést meg tudjuk válaszolni. A NASA hivatalos állásfoglalása szerint a szén-dioxiddal borított felszínen látható titokzatos alakzat mindössze egy beomlott gödör. A képet elnézve a kételkedés jogát azért fenntartjuk magunknak.

Egy milliárdos vallomása
Nyomtatható változat!

Sokaknak ismerős lehet Robert Bigelow neve. A 72 éves amerikai üzletember elsősorban olcsó szállodaláncáról híres, de az utóbbi évtizedben az űrkutatással foglalkozó cégével, a Bigelow Aerospace-szel is komoly sikereket ért el. Május végén a CBS-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy szerinte léteznek a Földön kívüliek. „Teljesen meg vagyok győződve róla. Minden erre utal.” – válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésre, majd hozzátette azt is, hogy magánszemélyként ő költötte a legtöbb pénzt az Egyesült Államokban a Földön kívüli élet kutatására. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Bigelow Aerospace Las Vegasban található hangárjának oldalán egy ufonautafej látható, amely egyértelmű utalás a milliárdos elkötelezettségére.

Kondorosi ufófelhők
Nyomtatható változat!

Ufó alakú felhők tűntek fel június 15-én a déli órákban Kondoros egén. Erről számos fényképfelvételt készített egy helyi lakos, Tóth Ágnes, aki a facebook oldalán is közzétette a nem mindennapi égi látványosságról készült fotókat. Bár elsőre úgy tűnik, hogy mindössze lentikuláris felhőképződmények lebegtek az égen, de ehhez hasonló, álcázott ufókat már nem egy helyen láttak a nagyvilágban.

Lapozás:   363 találat Előző oldal 1 / 37
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon/Fax: 239-0146; 789-7149
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Stúdió-Pé Kft.

Minden Jog Fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu