HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2021. 2. szám
Február-március
2022. június 27. Hétfő
Eddigi: 1,790,966
Online: 27
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2021.
1 2
2020.
1 3 4 5 6
2019.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Ufókalendárium  
 
Fénygömbök
Nyomtatható változat!

A második világháború idején a náci Németország légteréből a szövetséges pilóták olyan híreket hoztak, hogy a nácik új fegyvert fedeztek fel; azt tapasztalták ugyanis, hogy valami kíséri őket, amikor a német légtéren repülnek át.
Több mint egy hónapon át észlelték a szövetséges pilóták a titokzatosan izzó gömböket a gépek mögött (Foo fighter, más források Feuerball néven említik e mindmáig megfejthetetlen jelenséget). Hirtelen, váratlanul jelentek meg ezek a gömbök a repülők mögött, és kilométereken át kísérték őket. A pilóták szerint ezeket a földről távirányítással állították pályára. Bizonyos Schulet, az éjszakai bevetésre specializált 45. amerikai harcirepülőgép-raj századosa 1944. november 23-ai jelentésében arról számolt be, hogy a Rajna-vidék fölött repült el, amikor tíz ilyen izzó, vörös gömb szegődött a nyomába. Henry Gibblin és Walter Clearly pilóták két hónappal korábban jelentették, hogy "óriási lángoló jelenség" kísérte őket Speyer város közelében. A gépek óránkénti négyszáz kilométeres sebességgel haladtak, a fényjelenség pedig 250 mérföldön át kísérte őket.
Ezek az izzó gömbök a jelentések szerint fennakadást okoztak a szövetségesek távközlő rendszerében, emiatt néhány repülőgép lezuhant. A szövetségesek úgy vélték, hogy valamilyen elektrosztatikus töltésről lehet szó, amely a távközlési rendszer megzavarására irányult. Más vélemények szerint a németek pszichológiai fegyvert vetettek be, s csupán az volt a céljuk, hogy megzavarják a szövetséges pilótákat.

Jelek a testen
Nyomtatható változat!

Délkelet-Franciaországban 1968. november 2-án egy falusi orvost hajnali négy órakor rosszul alvó kisfia ébresztett föl, aki a kiságyából az ablak felé mutogatott. Az orvos kinézett az ablakon, és konstatálta, hogy vihar közeledik a völgy felől. A vihar helyett azonban két csészealj formájú tárgy érkezett, amelyek alsó részükből fényt bocsátottak ki a föld felé. A tárgyak a ház felé közeledtek, majd amikor közelebb kerültek a megfigyelőhöz, összeolvadtak egyetlen objektumba. Azután a különös tárgyból hirtelen fénysugár "nyúlt ki", amely amikor a házhoz ért, mintha felrobbant volna, és felhőformában szétoszlott. Az egész esemény tíz percig tartott.
Az orvos megdöbbenve ült le az asztalhoz, hogy leírja, amit tapasztalt. Amikor végzett, felébresztette a feleségét - aki végig aludt az esemény alatt -, hogy elmondja neki a történteket. Miközben beszélt, egyszer csak észrevette, hogy a lábán szerzett háborús sebesülése helyén keletkezett csomó eltűnt. Az események nagyon kimerítették, ezért lefeküdt ismét. Hánykolódva aludt, álmában visszatértek élményei az eseményről: szinte égő fájdalmai voltak. Amikor felébredt, testén különös, tetoválásszerű háromszögletű jel látszott. A maradandó hegre az orvos kollégái nem tudtak magyarázatot adni. Még különösebb, hogy ugyanilyen "jel" keletkezett kisfia testén is.

Eltűnt vadászgép
Nyomtatható változat!

Több mint ötven évvel ezelőtt, 1953. november 2-án kísérlet történt arra, hogy leszállásra kényszerítsenek vagy lelőjenek egy ufót. Az ismeretlen fényes repülő tárgy a Michigan-tó felett tűnt el. A Kinross támaszpontról felszállt egy F-89 típusú vadászgép, pilótafülkéjében Felix Moncla századossal. A radart R. Wilson százados kezelte.
A vadászgép a földi irányító központ utasítása alapján óránkénti 800 kilométeres sebességgel követte az ufót. Néhány perc múlva megszűnt a rádiókapcsolat velük, és a radaron az látszott, mintha az ufó és a vadászgép egybeolvadt volna. Arra gondoltak, netán összeütköztek, a személyzet pedig idejében kiugrott ejtőernyővel. Amerikai és kanadai gépek azonnal felkutatásukra indultak, de semmilyen nyomra nem bukkantak. A gép a pilótákkal együtt eltűnt, és máig sem derült fény arra, mi történhetett velük.

Lebegő tárgy
Nyomtatható változat!

Nagy-Britanniában a 338-as számú út Avon és Sopley helységek közötti szakaszán haladt 1967. november 6-án éjjel egy és két óra között Carol Farlow teherautó-sofőr. Amikor elektromos berendezéseket tartalmazó szállítmányával egy híd közelében útkereszteződéshez érkezett, egyszer csak észrevette, hogy a fényszóró sugara mind gyengébb lesz, azután fokozatosan kialszik. A dízelmotor is egyre gyengébben működött, de még "húzta" a kocsit. Carol az útpadkára húzódott, és ekkor látta meg, hogy egy nagy, tojás alakú objektum lassan az út jobb oldala felett halad. Körülbelül a telefonpóznák magasságában úszott. Úgy tűnt a gépkocsivezetőnek, hogy a tárgy körülbelül 25 méter hosszú lehet. Lebegés közben csaknem a teljes útszélességet elfedte. Megfigyelte azt is, hogy a tárgy vörös színű, alsó részén fehér csík húzódik. Körülbelül olyan hangot adott, mint egy működő hűtőszekrény, és olyan szagot lehetett érezni, mint amikor fát forgácsolnak. Rövid idő után az objektum lassan bal felé mozgott, és néhány perc múlva eltűnt.
Farlow ekkor vett észre egy másik autót is, amely az út másik oldalán állt, az ellenkező irányból érkezett. Az egy Jaguár személygépkocsi volt, melynek állatorvos vezetője átjött Farlow-hoz, és elmondta, hogy az ő motorja és fényszórója is felmondta a szolgálatot. Utastársa, egy ifjú hölgy pedig sokkos állapotba került a látvány hatására. Azt javasolta, hívják fel a rendőrséget.
Szerencséjükre a közelben akadt egy segélykérő telefon. A rendőrség rövid időn belül a helyszínen volt. A rendőrautók fényszórójának fényében tisztán ki lehetett venni, hogy az útburkolat egy rétege olyan, mintha megolvadt volna. Mentőautó is érkezett, és az állatorvos útitársnőjét kórházba vitte. A két sofőrt az őrszobára szállították kihallgatásra. Amikor Farlow-t másnap visszavitték a helyszínre, látta, hogy különböző műszerekkel szakértők dolgoznak a területen.

Kék fénysugár
Nyomtatható változat!

A nevadai sivatagban (USA) 1968 novemberében az autósztrádán Frank Harmon harmincéves teherautó-sofőr észrevette, hogy egy repülő szerkezet követi. Éjjel három óra volt. A férfi megállította a teherautót, fogta a revolverét és kiszállt. Amikor a szerkezet a feje fölé érkezett, megállt és lebegni kezdett. Harmon ijedtében leadott rá két lövést. Az ufóból erős kék fénysugár tört elő, amely összeégette a férfi törzsét. Később egy országúti rendőrjárőr bukkant rá, és vitte be a sebesült embert a közeli kórházba. Az esetet az amerikai hadsereg légierejének szakértői is kivizsgálták.

Pulzáló fénygolyó
Nyomtatható változat!

A torinói repülőtér felett 1973. november 30-án reggel hét órakor megjelent egy pulzáló fénygolyó, amely a lilától kezdve az égkéken keresztül egészen a sötétvörösig erőteljes fénysugarakat bocsátott ki magából.
Az ufót a levegőben lévő három gép pilótái is észrevették. Riccardo Marano éppen leszálláshoz készülődött könnyű kis Piper Navajo gépén, amikor az irányítótorony felhívta a figyelmét az ismeretlen repülő tárgyra, amely körülbelül négyszáz méter magasan lebegett a kifutópálya felett. Marano azonnal az ufó felé kormányozta gépét, de amikor már meglehetősen közel ért hozzá, az különböző manőverekbe kezdett. Nagy gyorsaságú szögletes mozgással többször is kitért oldalirányba. Ilyen manőverekre egyetlen földi repülőgép sem lenne képes. Amikor Marano feladta az üldözést, az ufó körülbelül óránként 550 mérföldes sebességgel Genova felé vette útját. A jelenet egyik tanúja maga a repülőtér parancsnoka volt, aki látta az ufót a saját radarernyőjén.
1975. október 7-én este tíz óra tájt a dubrovniki repülőtér radarberendezése ismeretlen repülő tárgyat jelzett. A szemtanúk vallomása szerint a különös repülő tárgy kék színű volt, a pereme narancssárga színben lángolt. Lassan és csendben haladt az égbolton. Érdekes, hogy hasonló jelenséget észlelt a JAT egyik gépének legénysége ugyanez év májusában, mégpedig szintén Dubrovnik környékén.

Karácsonyi parti
Nyomtatható változat!

Nagy-Britanniában 1980-ban Charles Halt ezredes, a Királyi Légierő Bentwaters bázisának parancsnoka tiszttársaival éppen karácsonyi parti keretében ünnepelt, amikor hirtelen kihívták a teremből. A hír szerint valami elképesztő dolog történt a bázis közelében lévő erdő felett. Az éjszaka közepén furcsa fényekre lettek figyelmesek, melyek a Rendlesham erdőből tartottak ahhoz a helyhez, ahol a biztonsági tisztek elkezdték a vizsgálatot.
Az alábbi részletek a Halt-feljegyzésből származnak: "1980. december 27-én kora hajnalban két amerikai biztonsági őr szokatlan fényt pillantott meg a levegőben a woodbridge-i támaszpont hátsó kapujától nem messze".
"Három őr engedélyt kapott, hogy gyalogosan megközelítse a helyet, ahol a fényt leszállni látták. A szemtanúk egy különös, erősen fénylő objektumot figyeltek meg az erdőben. Fémes kinézetű volt, és háromszögletű, nagyjából három méter széles az alapjánál és két méter magas."
"A tárgy alacsonyan lebegett, vagy lábakon állt. Amint az emberek elérték az objektumot, az a magasba emelkedett és eltűnt."
"A következő napon (december 28-án) három benyomódást találtak az észlelés helyszínén. Az egyenként négy centiméter mély és hét centiméter átmérőjű lyukak összességükben egy háromszöget alkottak. A lenyomatok körül megnövekedett gammasugárzást regisztráltak, amely a háromszög közepén volt a legerősebb."
A talajjal közvetlenül érintkező vagy a támasztó lábakon álló ufók világosan kivehető nyomokat hagynak maguk után. A benyomódások méreteiből következtetni lehet az objektum súlyára, amely a legtöbb esetben meglepően nagy (néhányszor tíz tonna). Ez a tény ellentétben áll fantasztikus repülési képességeikkel, bár meghajtási módszerük fizikájának ismeretében magyarázható lenne.

Szőrös lények
Nyomtatható változat!

Az Andokon átvezető műút mentén 1954. december 11-én Ohiónál és Cerro de la Tres Torresnél két fiatal nyúlra vadászott. Töltényeik elfogytával hazaindultak. Fáradtan bandukoltak a műút mentén, amikor észrevették, hogy a bozótban valami csillog. Közelebb mentek, és az ágakat széthajtva megpillantottak egy tárgyat, amelynek átmérője három méter volt, és egy méter magasan lebegett a föld felett. Aljából lángok lövelltek. Négy emberkét láttak kiszállni belőle, magasságuk kilencven centiméter lehetett. Testüket sűrű szőr fedte, és nagyon erősek voltak. Megragadták az egyik fiatalt, és próbálták a tárgy felé vonszolni. A másik fiú puskával lesújtott a lények közül egyre. Az emberke kőkemény volt, a puska kettétört. Amikor a törpeszerű lények megtámadták őket, valami elkábította egyiküket. Barátja visszavonszolta az útra, majd amikor magához tért, lélekszakadva elfutott az egyik rendőrőrsre. A rendőrök a helyszínen rábukkantak a verekedés nyomaira, a kettétört puskára, ám a járműnek és az élőlényeknek néhány megperzselődött bokron kívül nyomuk sem volt.

Fantom az égbolton
Nyomtatható változat!

A Gemini-7-tel Frank Bormann és James Lovell 1965. december 4-én másodszor kerülte meg a Földet. Jelentették, hogy észrevettek egy "fantomot". A földi űrközpont azt válaszolta, hogy talán a hordozórakétát látják, amely pályára helyezte őket. Mire Bormann visszaválaszolt, hogy, látja természetesen a hordozórakétát is - "csillogó henger, amely forog a napfényben" -, de a fantom valami egészen más, és az égbolt más részén megfigyelhető.
Az ufó körülbelül 800 méter távolságban repült az űrhajótól. A két asztronauta remek minőségű felvételeket készített: a repülő tárgyak itt gombákhoz hasonlítanak, és alsó részükön valamiféle meghajtómű látszik.

Aranyszínű ufó
Nyomtatható változat!

Egy segélyhívást követően két skóciai szolgálatos rendőr 1996. december 18-án hatalmas aranyszínű, tojás alakú ufót látott a szántóföldek felett lebegni. Távcsövön keresztül is megnézték az objektumot, ami valamivel több mint 200 méterre lehetett tőlük. Az egyik rendőr reggel jelentést tett az esetről, ám semmilyen intézkedés nem történt.

Lapozás:   21 találat Előző oldal 1 / 3
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu