HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2021. 2. szám
Február-március
2022. június 27. Hétfő
Eddigi: 1,790,970
Online: 45
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2021.
1 2
2020.
1 3 4 5 6
2019.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Újság archívum » 2006-07  
 
A 2006. júliusi szám tartalmából
Nyomtatható változat!

Megszólalnak az ég vándorai

Valószínuleg mindenki egyetért abban, hogy a leghitelesebb "ufós" szemtanúk az égbolt "urai", a pilóták közül kerülnek ki. Ennek a legfobb oka az a tény, hogy mielott valaki erre a pályára kerülhetne, igen szigorú fizikai és pszichológiai kivizsgáláson kell keresztülmennie. Bármilyen apró eltérés a normálistól, és a formanyomtatványon máris ott díszeleg a kivizsgálást végzo szakorvos(ok) véleménye: "alkalmatlan". Kizáró ok lehet a megbízhatatlan látás, az érzékszervi csalódásokra való hajlam, hogy a labilis pszichérol már ne is beszéljünk.


--------------------------------------------------------------------------------


Ellenőrzés Washingtonban

Egy légi közlekedési irányító 1952. július 19-én, szombaton éjfél elott néhány perccel furcsa radarjeleket észlelt a képernyon a washingtoni Nemzeti Repülotéren. Mivel tudta, hogy repülogép nincs a közelben - 15 mérföldre a fovárostól délnyugatra -, azonnal értesítette a fonökét, Harry G. Barnest. Barnes néhány nappal késobb a következoképp számolt be az esetrol: "Azonnal tudtuk, hogy nagyon furcsa dolog történik. A jelek mozgását összehasonlítottuk a hagyományos repülogépekével. Olyan hirtelen és gyors, robbanásszeru mozgást írtak le, amit a radar nem tudott folyamatosan követni."
Hamarosan a Nemzeti Repülotér másik radarja, amely a toronyépületben található, befogta és követte az ismeretlen objektumokat. Az Andrews támaszpontnál, tíz mérföldre keletre, a légiero egyik alkalmazottja hitetlenkedve bámulta, ahogy a fényes, narancssárga tárgyak köröztek az égbolton déli irányban, majd hirtelen megálltak, végül pedig "elhúzták a csíkot" iszonyatos sebességgel. A támaszponton lévo radar szintén észlelte a különleges jelenséget.

 

--------------------------------------------------------------------------------


Csillogó korong

Az amerikai légierok grifissi (New York állam) támaszpontján 1954. július elsején a radar ernyojén egy furcsa jelzés jelent meg. Feltehetoen repülogép közeledett a támaszpont környékéhez. Azonnal végrehajtották az ilyenkor szokásos ellenorzéseket, de kiderült, hogy a támaszpont által figyelt légtérben nem tartózkodik semmiféle repülogép. A bázisról a következo pillanatokban felszállt egy vadászgép, amelyet a repülotér irányítótornya az ismeretlen tárgy felé vezényelt. A pilóta mögötti ülésen ott ült a radarkezelo is, aki a repülogép radarernyojén figyelte a jelzést. Alig két perccel a felszállás után a vadászgép pilótája észrevett egy csillogó, korong alakú tárgyat, több mint ezer méterrel felettük. Irányt változtatott, gyorsított és nyílegyenesen száguldott az ismeretlen tárgy felé.
Semmi sem történt, amíg a radarkezelo nem kapcsolta be rádióadóját, s nem kezdte felszólítani az ismeretlen tárgyat, hogy fedje fel kilétét. A távolság közöttük rohamosan csökkent. Az ismeretlen tárgy jól látható lett. Mozdulatlanul állt a levegoben.

  

--------------------------------------------------------------------------------


Az idegenek fotói

Több mint 500 éve, Colorado állam délkeleti részén, a Purgatoire folyónál egy harminc méter magas sziklafalon egy szürke medve életnagyságú, erot sugárzó képe jelent meg. A sziklába belevésodött kép olyan élethu volt, mint egy fénykép. Az indiánok ezt az állatot nem vadászták, mert istenként tisztelték. Képéhez sok törzs gyógyulást kereso tagja zarándokolt el. Többen azt hitték, hogy a rajzolat villámláskor keletkezett.
A XIX. század elso felében Kentucky államban egy ház ablakpárkányán feltunt egy szivárvány. 1865 tavaszán, a polgárháború befejezése elott egy heves vihar után rajzolódott ki a 18 centiméter széles jelenség Jesse Smith Demosville melletti házának ablakán. A szivárvány nem az üveg felületén, hanem az üvegben volt, és csak a házon kívül látták. Egyesek úgy vélték, hogy a déliek vereségét jelzi. A The Cincinatti Enquirer tudósítója szerint a tünemény még 1882-ben is az ablakban ragyogott.

 

--------------------------------------------------------------------------------


Ötszáz éves robot

Az Ural egyik részének hegyláncát az obi-ugor népekhez tartozó manysik Mon-Pupu-nernek (Kis Istenek Hegye) nevezik. Az egyik csúcson három koalak magaslik. Az egyik nore, a másik egy oroszlánra, a harmadik pedig egy felemelt kezu öreg bölcsre hasonlít.
A manysik egyik legendájában két óriás átkel a szibériai hegyeken, hogy kiirtsa az Ob bal partján élo, finnugor nyelvu, vadász-halász vogulokat. Amikor a két óriás feljut a Mon-Pupu-ner csúcsra, sámán vezetojük megpillantja a Jalpinguert, a vogulok szent hegyét. A sámán rémülten elhajítja a dobját, amely a Kop (Dob)-heggyé alakul át, omaga és kíséroi pedig koszobrokká válnak.
Egy másik manysi legenda szerint a Kop-hegy csúcsa egy hátán fekvo óriás nore hasonlít, ha egy nyugati csúcsról nézünk le rá. Ez a varázsló asszony le akarta dönteni az Arany szobrát, amelyet több északi nép bálványként tisztelt. A bálványból fülrepeszto kiáltás hallatszott, amikor a varázslóno meg akarta valósítani a tervét. Azon a napon több kilométeres körzetben minden élolény elpusztult, és az asszony kové vált. Ezt a rendkívül eros kiáltást nemcsak a manysik legendái, hanem külföldiek útleírásai is megemlítik. Például Alexander Guanini 1578-ban ezt jegyezte fel: "Azt mondták nekem, hogy a szobornál fülrepeszto kiáltás vagy süvöltés hallatszik. Idonként úgy tunik, hogy páratlanul eros hangú kürt harsan fel."

 

--------------------------------------------------------------------------------


Titkosszolgálatok a lengyel ufókutatók között

A magyar és lengyel népet történelmi barátság köti össze, ezt mindannyian jól tudjuk. Múltunk közös szenvedései, jelenünk közös küzdelmei kovácsolták és alakítják a köteléket. Ezek ismeretében talán nem véletlen, hogy országaink ufókutatói is nagyon jól megértik egymást. Ha nem is történelmi, de hosszú évek óta tartó komoly munkakapcsolat és baráti viszony alakult ki közöttünk, amely a kommunikációs csatornák adta lehetoségeken kívül számos alkalommal személyes találkozásokban is testet öltött. Rendszeresen találkoztunk és tanácskoztunk közösen az ufójelenségekrol Kassán az éveken át megrendezett ufókonferenciákon. Több lengyel ufókutató - Bronislaw Rzepecki, Robert K. Lesniakiewicz, Marian Ksiazek, Jaroslaw Krizanowski - részt vett magyarországi ufókonferenciákon Debrecenben és Budapesten. Mi is utaztunk hozzájuk rendezvényekre, többek között jelen voltunk a Gdanskban megrendezett konferenciájukon 1997-ben.
E kapcsolat következo állomása volt az idén május 6-7-én az alsó-sziléziai fovárosban, Lengyelország harmadik legnagyobb városában, Wroclawban rendezett X. Lengyel Ufókongresszus, a lengyel ufókutatók jubileumi konferenciája. A rendezvényen Linszter Árpád, Kiss László és Tarcali Gábor személyében - akik a debreceni központú HUFON és a Magyar Ufókutató Szövetség kutatói - képviseltette magát a magyar ufókutatás, több más neves külföldi eloadó társaságában (Timothy Good Anglia, Bruce Moen USA).

 

--------------------------------------------------------------------------------


Csodás tojás

A negyvenegy éves Maurice Masse levendulát termesztett kis földjén Franciaországban, Valensole település közelében, mely mintegy másfél kilométerre terült el házától, ahol feleségével és két gyermekével éldegélt. 1965. július 1-jén már reggel öt órakor talpon volt, és dolgozni indult. Háromnegyed hatkor, mielott elindította volna traktorját, berrego hangot hallott, azt hitte, egy katonai helikopter. Nem foglalkozott a zajjal, már hozzászokott, hogy gyakorlórepüléseik alkalmával a helikopterek leszállnak a földjén, sot, gyakran el is beszélgetett a pilótákkal, miközben pihenot tartottak. Most is kedve támadt beszélgetni, ezért elindult a hang irányába. Talán száz métert tehetett meg, mikor váratlan kép tárult a szeme elé: a levendulamezo közepén egy fantasztikus szerkezet terpeszkedett.
A különös tárgy tojás alakú volt, kupolával a tetején, szélessége három-három és fél méter, magassága körülbelül két és fél méter lehetett. Hat lábon állt, lábai úgy kapcsolódtak a középso részhez, mintha csak egy hatalmas pók lenne. Az objektum mellett két alak álldogált, akkorák voltak, mint két kisebb fiú. Mikor Masse megpillantotta oket, épp lehajoltak, a levendulát nézegették. A növényekben nemrégiben valaki kárt tett, és a férfi azt hitte, végre elcsípi az elkövetoket. Óvatosan közelített feléjük, de amikor egészen a közelükbe ért, megdöbbenve látta, hogy nem emberi lények. Miközben meredt rájuk, agyában elraktározódott a külsejük: körülbelül egy méter magasak lehettek, borük fehér volt, fejükön, mely a testükhöz viszonyítva háromszor nagyobb volt, mint az embereknél, nagy fül látszott. "Arcuk" sem igazán tunt emberinek magasan ülo, húsos arccsontjukkal, ferdén vágott, szemhéj nélküli szemükkel, kerek lyukhoz hasonlító szájukkal. Még álluk sem volt. Szürkészöld, egybeszabott öltözéket viseltek, de a fejüket nem fedte semmi, így látszott, hogy nincs hajuk.

 

--------------------------------------------------------------------------------


Ufó landolt Izraelben

Egy ufó szállt le 2005. november 28-án vasárnapról hétfore virradóra a Ramla nevu város és a Lod Nemzetközi Repülotér közötti mezogazdasági területen, Izraelben.
Éjjel egy óra harminc perckor a szemtanú lánya épp zuhanyozni készült. Furcsa zajt hallott az udvar felol, amirol azt gondolta, hogy betörok vannak a ház elott, vagy valaki el akarja lopni a kocsijukat. Felkapcsolta az udvari lámpát, de semmi szokatlant nem észlelt. A nagymama kutyaugatást hallott éjjel két és három óra között, de nem tulajdonított különösebb jelentoséget ennek.
Reggel hét óra után a szemtanú felesége kilépve a házból egy ellipszis alakú jelekbol álló lenyomatot vett észre az udvaron. Az udvart közönséges homok és apró kavics borította. A feleség bekiáltott a férjének, aki a látottak után azonnal kihívta a rendorséget. Hamarosan kiérkezett néhány járor, akik felhívták Abi Greifet, az ICFUFOR vezetojét.

A teljes cikkeket az Ufómagazin júliusi számában olvashatják!

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu