HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2021. 2. szám
Február-március
2022. június 27. Hétfő
Eddigi: 1,790,970
Online: 43
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2021.
1 2
2020.
1 3 4 5 6
2019.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Újság archívum » 2007-02  
 
A 2007. februári szám tartalmából
Nyomtatható változat!

Aranyozott gömb az utókornak
Szerte a világon megünnepelték 2006-ban a nagy feltaláló, Nikola Tesla fizikus és villamosmérnök születésének 150. évfordulóját. Ebből az alkalomból sok helyen tudományos összejövetellel és munkásságát bemutató alkalmi kiállítással emlékeztek meg a XIX. és a XX. század egyik zsenijéről, aki újításaival megváltoztatta a világot.

A forgó mágneses mező, a többfázisú indukciós villanymotor, a villamosenergia-termelés, -átvitel és -felhasználás rendszere, a vezeték nélküli energiaátvitel, a nagyfrekvenciás áramok, a Tesla-transzformátor, a rádióhullámok általi távvezérlés, a Tesla-féle turbina - csak mindössze néhány a korszakalkotó találmányok közül. Bizonyára sokak előtt ismert a sokoldalú lángész neve, de azt már kevesen tudják, hogy hol született és mi volt az életútja.

 

Égető sugarak
A legtöbb esetben az ufonauták nem bántják a földi embereket. Sőt, sokszor hangsúlyozzák,
hogy kifejezetten segíteni jöttek. Vannak azonban olyan esetek is, amikor alaposan "megégetik" magukat azok, akikre az égiek megharagszanak.

Az eset Amerikában történt 1968-ban. George Wells éppen hazatérőben volt nagyanyjától, és már viszonylag közel volt otthonához Beaffiville-ben, Ohióban, március 19-én este fél kilenc tájban, amikor megpillantott egy hatalmas, ovális alakú repülő tárgyat, amint a közeli ligetek fölött lebegett. Erős vörös fényben ragyogott. Hirtelen egy cső türemkedett ki a tárgy aljából, és a fiú felé tartott. A csőből egy fénysugár robbant ki, eltalálta a fiút, és leütötte a földre. A kamasz hisztériásan sikoltozni kezdett, mert a dzsekijének az egyik ujja lángra lobbant.

 

A próféták hazája
Amikor az emberek turistaként útra kelnek, több szempont határozza meg, a világ mely pontját keressék fel. Nemcsak a pénztől, a gazdasági lehetőségeiktől függ, és az éppen divatos felkapott országoktól, hanem az egyéni érdeklődésük is megszabja úti céljaikat. Az egyik ember esküszik a nyugat-európai fejlett civilizációra, a másik a szép tájra, a harmadik a tengerpartra, a negyedik a hófödte zord hegycsúcsokra, egy kevésbé széles réteg pedig az észak-afrikai berber, beduin, arab civilizáció, az iszlám kultúra iránt érdeklődik.
Marokkó a csodák országa. Területe ötször, népsűrűsége háromszor nagyobb Magyarországénál. A sivatagtól az oázisokon át a havas hegycsúcsig és a tengerpartig a legszebb természeti tájak találhatók meg ebben a csodálatos országban. Néhány említésre méltó adat: az államforma alkotmányos monarchia, a király a próféta tanításának eleget téve a hívők vallási vezetője is egyben. A hivatalos nyelv az arab, a francia és a berber. A lakosság 65 százaléka arab, 34 százaléka berber, az egyéb lakos egy százalék. Uralkodó vallás a szunnita muzulmán, a lakosság 99 százaléka, és egy százalék a keresztény. Születéskor várható élettartam: férfiaknál 68 év, nőknél 72 év. Írástudatlanság: 48,3 százalék.

 

Kozmikus rabszolgák
Egyes vélemények szerint a Genesis másképp is történhetett: "Kezdetben átépíték az "istenek" a 12 szálas DNS-sel létező embert kétszálas DNS-űvé. Majd kitaszíták ide a Földre, a Tejútrendszer peremére, a sűrű anyag fogságába, beszűkítve tudatát, beléje programozva az egyetlen élet, a halál, a pokol és a mennyország illúzióját. Fölé rendelék azokat az orcájukat eltakaró lényeket, akiket az emberek istenekként ismertek vala. Élnek e lények negatív energiából, mely a kétszálas DNS-ű ember békétlenségeinek, háborúinak terméke. Kezdődött vala Kájin és Ábel konfrontációjával."
S most itt tartunk a harmadik világháború küszöbén, egyre gyengébb táplálékokkal, régi önmagunk árnyékaként, egy hamis és hazug világ gazdasági és energiacsődjének küszöbén, ahol az alkalmazható tudás és a találmányok javarésze a pénzemberek igazgatása alatt működő óriáscégek páncélszekrényeinek mélyén nyugszik anyagi érdekből. Ufók repkednek felettünk, mintákat vesznek az emberekből, a földi kompetensek hatalmi szóval teszik nevetségessé a valóságot feltárni igyekvő kutatókat. Közben folytatódik a csendes invázió, mert a rangos döntéshozók saját túlélésük érdekében - a kirakattal ellentétben - titokban valószínűleg már eladták a Földet.

 

Billegő csészealj
Az ufókutatás egyik nagy igazsága, hogy a kutató szinte mindig akkor botlik bele egy-egy szenzációs beszámolóba, amikor nem számít rá. Így jutott az Ufo-Controll Hálózat birtokába az alábbi történetfüzér is, melynek főszereplője egy gyomaendrődi fiatalember, K. Máté. Amikor Sós Tibor azon az őszi délutánon megérkezett a Galaktika Baráti Kör immár hagyományos, évente megrendezett összejövetelére, még nem sejtette, hogy szakmai szempontból nem csak a kutatók beszámolói gazdagítják majd ismereteit. Az idő rövidsége miatt akkor csak a történet vázát - a jéghegy csúcsát, egy repülő objektummal való találkozást - sikerült megbeszélniük a fiatal szemtanúval, ám rövid időn belül rögzítésre került egy részletes interjú, amely több, addig ismeretlen mozaikot tárt fel az ufókutatás számára.

- 2006. augusztus 8-án Békéscsabáról tartottam hazafelé vonattal - mesélte K. Máté. - Nézelődtem az ablakból, velem szemben egy lány ült. A Gyoma határában lévő temető melletti fás területhez érkeztünk, mikor hirtelen megpillantottam egy csészealjat, amint kibukkan a fák mögül. Akkora lehetett, mint egy nagyobb szoba. Hogy biztos legyek a dolgomban, meg is kérdeztem a lánytól, hogy szerinte mi az, és ő azt válaszolta, hogy egy csészealj. Lassan, billegve emelkedett, semmiféle fényt nem bocsátott ki. Egyszer eltűnt, majd ismét megjelent körülbelül öt méterrel arrébb. A lemenő nap fénye kicsit később megvilágította az oldalát, így jól látszott, hogy egy fémes tárgyról van szó. Együtt csodáltuk mindaddig, míg el nem tűnt a szemünk elől. Később kiderült, ezt az objektumot többen is látták akkor városszerte.

 

Víz alatti ufótámaszpontok
Preston Dennett, a MUFON kutatója a múlt század nyolcvanas éveinek végétől gyűjt azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatos jelentéseket. A legtöbb beszámoló a Santa Barbara és Long Beach közötti zónából származik.
A roswelli incidens évében, 1947 augusztusában Dél-Kaliforniától hatszáz kilométerre egy "fantomzátony" jelent meg. Korábban ezt egyetlen térképen sem tüntették fel. A zátony eltűnt, amikor a Maury kutatóhajó a helyszínre érkezett. Miután a hajó eltávolodott a zónától, egyik műszere furcsa visszhangot fogott fel. Úgy tűnt, hogy a visszhang forrása egy másfél kilométerre levő "szilárd valami" lehetett. A hajó azonnal visszafordult, de a feltételezett helyen egyetlen szilárd alakzatot sem találtak.
1953-ban Santa Monicában a tengerparton egy mérnök, Frederick Hehr és még néhány szemtanú egy "ufórajt" látott. Az ufók az öböl felett olyan manővereket végeztek, amelyeket az akkori repülőgépekkel nem lehetett végrehajtani. 1954. augusztus 8-án az Aliki japán gőzhajó néhány tengerésze figyelt meg egy víz alatti ufót. A tűzgömbre hasonlító tárgy többször gyorsan felbukkant és elmerült a vízben, fehér füstöt hagyva maga után. 1955. július 10-én este 11 óra körül Newport közelében néhány halász egy ezüstkék színű, szivar alakú tárgyat látott. Két és fél óra múlva egy washingtoni család Newporttól húsz kilométerre vitorlázott, amikor hajójuk felett körülbelül 700 méter magasságban egy kerek, szürkésfehér repülő szerkezet jelent meg. Amint az ufó a vitorláshajó felett kezdett lebegni, a családfő rádióján üzenetet küldött a parti őrségnek, de amikor egy repülőgép a helyszínre érkezett, a "repülő szivar" már eltűnt.


Gigantikus ufonautaarc a Marson
A Mars számos tekintetben a Föld ikerbolygójának tekinthető, bizonyos értelemben olyan, mintha a Föld tükörképe lenne. A Mars a Naptól való távolság tekintetében abba a régióba tartozott (és tartozik), amely a nem túl szélsőséges hőmérséklet miatt alkalmas volt az egyszerű szerves élet kialakulására.
Ennek megfelelően már négymilliárd éve léteztek felületén az élet fejlődésére alkalmas egyszerű organikus anyagok. Ennek bizonyítéka a közelmúltban ismertté vált ALH-84 001-es számú, a Marsról származó meteorit, amelynek belsejében - a vizsgálatok során - egy baktériumhoz hasonló élőlény megkövesedett maradványait találták meg. A későbbiekben - több milliárd éve - viszonylag rövid idő alatt még az egyszerű életkezdemények is kihaltak a Marson, annak ellenére, hogy fizikai adottságai számos tekintetben hasonlóak voltak a Földéhez, amikor azon kialakultak és stabilizálódtak az élet alapvető feltételei. Volt és van gravitációja, légköre, vize és mágneses tere a Marsnak, amelyek (számos más feltétel mellett) alapvető kritériumai az élet kialakulásának, megtartásának és fejlődésének. De az említettek közül "elvesztette" hirtelen meggyengült mágneses terét, valószínűleg ez volt az egyik fő oka, hogy ott megszűnt az élet további fejlődésének lehetősége.

 

Idegen technólogiák
Az ufókutatók öröme és bánata tükröződik vissza a felületes és a minden apró részletre kiterjedő megfigyelésekben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az észlelések többsége váratlanul, meglepetésszerűen éri az embereket az idegenekkel való első találkozáskor. Erre a pillanatra jellemző, hogy jelenleg a Földön alkalmazott tudást felülmúló technológiák megértése gondolataiban és cselekedeteiben leblokkolja a szemtanúk többségét, előidézve egy félelemmel teli pánikhangulatot.
A higgadtabb észlelők megőrizve lélekjelenlétüket részletesen beszámolnak az általuk látott szerkezetek és lények minden apróbb momentumáról. A tökéletes megfigyelések összesítése és értelmezése a jövőben robbanásszerű technikai fejlődést idézhet elő az emberiség számára. Az ufótechnológia mihamarabbi alkalmazása pedig növelheti túlélési esélyeinket galaxisunkban. A világ minden pontjáról beérkező részletes esetleírások alapján a kirakójáték lassan összeáll. Ne feledjük el, hogy az "ördög a részletekben bújik meg"! Most kezdődő sorozatunkban ezekre a részletekre keressük a választ.

 

A roswelli felirattöredék
A roswelli ufókatasztrófa roncsain látható felirattöredékek már régebben is felkeltették érdeklődésemet, tüzetesen azonban csak akkor kezdtem vizsgálódni, miután az ősi magyar írásbeliség területén is ismereteket szereztem, különös tekintettel az ősi hun-magyar rovásírás kialakulására és annak jelkészletére.
Felkeltette érdeklődésemet az az ábra is, amelyik a felirat szövegét a görög abc betűivel próbálja azonosítani. Ennek az azonosításnak értelmezhető fordításával nem találkoztam, de feltűnt, hogy egy ilyen rövid szövegrészben három "E" betűt is megjelenítettek. Ez számomra anélkül, hogy tényként elfogadnám, azt sugallta, hogy esetleg a magyar nyelvhez, mint "e-ző" nyelvhez is lehet köze a felirattöredéknek.

 

Láthatatlan erők
Különös, olykor megfejthetetlennek tűnő dolgok történnek körülöttünk és velünk. Megdöbbenünk, elcsodálkozunk, hogy vajon miért történik mindez. Erdély egyik legérdekesebb, titkokkal övezett területe a Baciu-erdő, közvetlenül Kolozsvár mellett. Itt már sok különös dolog történt, ismét kiemelek az esetek tömegéből egyet - teszem ezt azért is, mert egy nagyváradi "ufófotóval" kapcsolatos.
Több száz szemtanúja van az itt eddig történt furcsaságoknak, amelyeket fényképek sokaságával igazolnak. Ezek a felvételek 1990 után készültek, különböző csoportok vállalkoztak a láthatatlan erők fényképészeti úton történő megörökítésére. Hasonló fotók tucatjával készültek Románia különböző pontjain (Nagyvárad, Temesvár, Iasi, Ramnicu Valcea stb.), de külföldön úgyszintén találunk példákat Barcelonától Kairóig vagy Londontól Indiáig.

A teljes cikkeket az Ufómagazin februári számában olvashatják!

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu