HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2021. 2. szám
Február-március
2022. június 27. Hétfő
Eddigi: 1,790,980
Online: 12
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2021.
1 2
2020.
1 3 4 5 6
2019.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Újság archívum » 2007-03  
 
A 2007. márciusi szám tartalmából
Nyomtatható változat!

Űrdivat

Az űrhajósöltözéknek elsősorban nem tetszetősnek, hanem célszerűnek kell lennie, hiszen részben ettől függ az űrhajós élete a kozmoszban. A korai modellekben még úgy festettek az emberek, mint valami múmiák, de a Marson már divatozhatnak: a jövő űrutasait testre simuló high-tech öltözék védi majd.

Az első ember, aki - bár védőruhában - kitette magát a sztratoszféra életellenes rideg körülményeinek, bolondokházában végezte. Mark Edward Ridge hosszú ideig megszállottan küzdött azért, hogy nyitott légballonnal huszonhét kilométeres magasságba emelkedhessen, ezzel a tudomány előrelépését szolgálva. A massachusettsi fiatalember többször próbált meg sikertelenül támogatást kérni az amerikai hadseregtől tervéhez. 1933. november 16-án mégis megkapta élete nagy esélyét: Angliába utazott John Scott Halane, az oxfordi egyetem professzorának meghívására.
Ridge London közelében, szakértők felügyelete mellett mászott be egy búvárruhagyártó vákuumkamrájába, tetőtől talpig nyomásálló öltözékben. "Acélbörtönéből" szép lassan kipumpálták a levegőt, amíg csak olyan alacsony nem lett a nyomás, mint tizenöt kilométer magasságban a föld felett. A művelet során a vállalkozó szellemű kísérletező nem szenvedett károsodást, sőt, még két hét múlva sem, mikor már huszonhét kilométernyi magasságnak megfelelő nyomást szimuláltak. De csupán ez a két eset volt sikerélmény a magasba törekvő számára, a remélt légballonrepülésért vívott végtelen és hiábavaló aktaháború felőrölte szellemi erejét. Nem sokkal a második világháború után - már egy szanatórium lakójaként - tett még egy kísérletet: a Boston Globe újságnak egy telefonbeszélgetésben felajánlotta, hogy kilöveti magát az űrbe egy zsákmányolt német V-2-es rakétával.


--------------------------------------------------------------------------------


Ufóra vadászott a hacker

Az Amerikai Egyesült Államok hatóságainak biztonsága számára a legnagyobb fenyegetést saját állításuk szerint a brit Gary McKinnon jelenti, egy hétköznapi fickó, aki csak azt akarta tudni, tényleg léteznek-e földönkívüliek.

Sokan meg vannak győződve a Földön kívüli élet létezéséről, hiszik azt is, hogy annak képviselői rendszeresen látogatják bolygónkat. Közéjük tartozik az a hacker is, akit 2005. júniusban Londonban tartóztattak le: ő olyannyira hitt az ufonauták jelenlétében, hogy meggyőződése volt, betörve az amerikai kormány számítógéprendszerébe bizonyítékot szerezhet arról, hogy ufók látogatják Földünket.
A világszerte Pentagon- és NASA-hackerként megismert McKinnon tucatszor hatolt be a védelmi minisztérium, a hadsereg, a haditengerészet és a Nemzeti Légi és Űrrepülési Hivatal számítógéprendszereibe, hogy olyan eltitkolt technológiák nyomára bukkanjon, melyeket bár az amerikai kormány visszatart, rendkívüli hasznot hajtanának az emberiségnek. A negyvenéves állástalan számítógépes szakembert már 2002 óta keresik, mert 2001-től többször manipulált rendszereket, adattárakat törölt, alhálózatokat tett használhatatlanná, ezzel majd egymillió dolláros kárt okozva.


--------------------------------------------------------------------------------

 

Halál rendelésre

Döbbenetes gyilkossági eset volt. Olyasmi, amivel a gyakorlott José Bittencourt felügyelő, aki akkoriban Rio de Janeiróban a rendőrség emberölési osztályát vezette, sem találkozott soha életében. 1966 augusztusában két kisfiú megtalálta Manuel Cruz és Miguel Viana holttestét egy domb tetején. A domb körülbelül 300 méter magas volt, és tetejéről jól lehetett látni a kis Niteroi városka házait. A két tetem mellett, az arcuktól mindössze néhány centiméterre furcsa álarcok hevertek, melyek anyaga zöld és kék papírból készült. Az egyiken valamiféle képlet volt, a képlet mellett pedig két feljegyzés, de nem volt élő ember, aki ezeket valaha is meg tudta volna fejteni.
Íme az első feljegyzés: "Vasárnap egy pilula étkezés után. Hétfőn egy pilula reggeli után. Kedden étkezés után egy pilula. Szerdán lefekvéskor egy pilula. A második feljegyzés szövege: Délután fél ötkor legyél a megbeszélt helyen. Fél hatkor nyeld le a pilulát. Védd az arcod fémmel, és várj a jelre, amíg az fel nem bukkan."
Mindkét ember teljesen szokványos polgári ruhát és esőköpenyt viselt. A boncolás kimutatta, hogy a két ember néhány másodpercnyi különbséggel halt meg. A két boncolóorvos a jelentésében ezt írta: Minden szervük ép volt és tökéletesen működhetett. A halál okát képtelenség megállapítani.


--------------------------------------------------------------------------------

 

Hatvan év múltán

Imáron hatvanéves az ufókutatás azon időszaka, amely a roswelli ufókatasztrófa óta eltelt. Ez a történés világszerte fellendítette az ufótéma iránti érdeklődést. Hatvan év egy ember életében hosszú idő. Sok minden történik ennyi idő alatt, sok jó és esetleg sok rossz is, kire mit mér a sors. Kinek-kinek tehetsége, képessége, szorgalma szerint jut ki az életből. Az életcélok megvalósításában szerepe van az állhatatosságnak, a kitartásnak, az akaraterőnek és a környezet segítségének.
A hatvan évet szinte három generációnak lehet tekinteni. Három, esetleg egymástól némiképpen eltérő gondolkodású generációnak, mely mindegyik szeretne valamilyen nyomot hagyni maga után az utókor számára. A tudomány és a technika fejlődésében szintén hosszú időnek tekinthető hatvan év. Ha felidézzük a legjelentősebb természettudományos, technológiai, informatikai fejlődéseket, beleértve az űrkutatást is, sok újdonságot tapasztalunk. Gondoljunk Gagarin és a többi űrhajós útjára, a holdra szállásra, az űrben folyó kísérletekre és még számtalan felfedezésre.


--------------------------------------------------------------------------------

 

Ufó(tan)tárgy

Román fővárosban történt egy nyugdíjas francia tanárnővel 2005. augusztus vége felé az alábbi eset. Az események egy parkban zajlottak, ahol gyakran szokott sétálni. Ezen a bizonyos augusztusi napon is ebben a parkban sétált, majd leült egy padra, ahol körülbelül tíz perc elteltével különös melegséget érzett a feje felett. Fokozatosan egész lényét beburkolta ez a melegség, amely mintha behatolt volna a testébe, miközben úgy érezte, hogy teljesen lebénul.
Elmondása szerint gyógyító hatást váltott ki benne ez a jelenség, mintha tudná, mit csinálna. Mindeközben teljesen lebénulva ült a padon. Végül a melegség lassan elhagyta a testét a mellkas tájékánál, ismét önmaga lett, s furcsa gondolatok jártak a fejében. Visszanyerte teste felett az uralmat, újra meg tudott mozdulni. Ekkor hirtelen felnézett abba az irányba, ahonnan a melegség forrását érezte, és egy kerek tárgyat vett észre, mely nagyon erős fehér és sárga fényt árasztott. Néhányszor megfordult tengelye körül, majd szédületes sebességgel eltűnt.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Titkos akták

Mióta az ember tisztában van az ego fogalmával, s ennek a fogalomnak minden tulajdonságával, következményével, az általa megtapasztalt - olykor végletesen pozitív és negatív - érzésekkel, azóta lehet tudatosan számítani arra is, hogy nem felel meg sokak közlendője három alapfeltételnek. Ez a három feltétel néhai Biegelbauer Pál előadásain hangzott el: Tudhatja-e? Tudja-e? Azt mondja-e, amit tud?
Nem ismerem eléggé az ufókutatók adatfelvételi űrlapjait, de attól tartok, hogy ezek a kérdések nincsenek rajta utolsókként "a kutató szubjektív véleménye" rovatban, s bizonyára a rovat sem létezik. Napjainkban is tapasztaljuk, hogy különböző okok miatt az emberek egy része az időben változóan nem azt mondja, ami a viszonylagos objektív szemléletnek megfelelően az igazság lenne. Egyszerűbb esetekben, amikor nyilvánvaló közmegegyezéses dolgokkal kapcsolatban vagy egyértelmű ok-okozati láncolatokkal kapcsolatban állítja valaki a "valóság" ellenkezőjét, hazugságról is beszélhetünk.


--------------------------------------------------------------------------------

 

A cáfolhatatlan valóság

Az elmúlt években számtalan olyan kultúrtörténei képdokumentum került napvilágra, amelyek egyben ufós képdokumentumként is felhasználhatók. A most bemutatásra kerülő képek kísérőszövegében egyik esetben sem történik említés a képeken szereplő ufók jelenlétéről, tehát a különleges és neves kultúrtörténeti helyeket rögzítő fényképész maga sem észlelte a hely felett "parkírozó" ufót, illetve ufókat.
Az első helyszínen a fotós egy kiadós esőt követően naplementét fotózott a floridai Tampa (USA) körzetében. A képen a város egy része látható. A felvétel idején a város feletti térségben a felhőalap alatt, tehát nem túl magasan fényaurában "burkolt" kúp formában "végződő" ovális alakú ufó volt jelen. A fotó említett részét kinagyítva jól érzékelhető az ufó kupolás, ovális formája. Tampa közel van a Kennedy-űrközponthoz, ezért lehetséges, hogy az ufó útja során - jó értelemben - figyelte a Kennedy-űrközpontból fellövésre kerülő valamelyik Shuttle-program indítását.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

A földönkívüliek rádióüzenetei

Preston Dennett, az amerikai MUFON kutatója több olyan jelentést gyűjtött össze, amelyekben intelligens űrlények a telefont és a rádiót használják fel a földiekkel való kapcsolatteremtésre. 1952-ben és 1953-ban Jack Sarfatti amerikai atomfizikust 12 éves korában egy titokzatos telefonhívás ejtette ámulatba. Egy gépies hang azt közölte vele, hogy egy repülő csészealj számítógépét hallgatja. A fémes csengésű hang megkérdezte tőle, óhajtja-e, hogy valamire megtanítsák.
A tizenéves fiú arra kérte barátait, hogy legyenek tanúi a következő kapcsolatfelvételnek. Miután a telefon több órán át néma maradt, Jack úgy vélte, hogy a hívás egy telefonbetyártól származott. "Édesanyám azt állította, hogy néhány héten át több furcsa telefonhívást kaptam. Szerinte azokban a hetekben a szobámban alvajáróként, suttogva járkáltam. Amikor egyszer felvette a telefonkagylót, és a gépies hangot hallotta, édesanyám ezt kiáltotta a készülékbe: "Hagyjátok békén a fiam!" Ezután az ismeretlen többet nem telefonált. Azt hiszem, hogy emlékezetkiesésem a földönkívüliek idézték elő" - jelentette ki később a tudós.
Preston Dennett azt sem tartja kizártnak, hogy az űrlények olyan információkat tápláltak az atomfizikus agyába, amelyek elősegítették, hogy a tudós figyelemreméltó eredményeket érjen el a szubatomos részecskék kutatásában.


--------------------------------------------------------------------------------

 

A csészealjak anatómiája

Az Ufómagazin előző - 2007. februári - számában sorozatot indítottunk, melyben az idegen civilizációk űrjárműveit, a földi ember és az idegenek találkozásait, az idegen technológiák földi megjelenését kívánjuk bemutatni. Tapasztalataink szerint a szemtanúk megőrizve lélekjelenlétüket részletesen beszámolnak az általuk észlelt szerkezetek és lények minden apróbb momentumáról. A tökéletes megfigyelések összesítése és értelmezése a jövőben jelentős technikai fejlődést idézhet elő az emberiség számára. Az ufótechnológia mihamarabbi alkalmazása pedig növelheti túlélési esélyeinket galaxisunkban.

A csészealjufók variációi szinte megszámlálhatatlanok. Repülési módjukra jellemző, hogy menetirányuknak megfelelően orr-részük a föld felé fordul. Lebegésük közben imbolygó mozgást végeznek. A jelenség leginkább a földön játékként használt búgócsigára emlékezteti az észlelőket.

1946 májusában olyan csészealjat láttak a svédországi Kattegat felett, amelynek közepén széles, az alsó és felső kupolát elválasztó perem volt, rajta szögletes ablakokkal. Az ufó alsó felének hátulján pedig a gép középpontjáig futó vezérsík látszott. 

A teljes cikkeket az Ufómagazin márciusi számában olvashatják!

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu