HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2021. 2. szám
Február-március
2022. június 27. Hétfő
Eddigi: 1,790,970
Online: 43
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2021.
1 2
2020.
1 3 4 5 6
2019.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Újság archívum » 2011-05  
 
A 2011. májusi szám tartalmából
Nyomtatható változat!

Kisfaludy György: Görbülő tér

Pusztay Sándor: Titkos FBI-jelentés

Fekete Annamária: Bizonyítékok a „süllyesztőben”

Novák Péter: Planetáris szellemködök

Földeák Iván: Szerelem - varázslat

Németh Alíz: Elnökök és ufók

Zamody Gábor: Életünk, egészségünk a tét!

Kristóf Miklós: Minden a végtelenből ered

Foki Péter: A fehér űrhajó

Kisfaludy György: Antigravitációs hajtóművek 1.

Kedves olvasók! Itt egy nagyon furcsa téma ismertetésébe kezdek, ami azért bizonyára sok olvasónak fog tetszeni, de lesznek harcos ellenzők is. Ilyenek mindig vannak, és az a baj, hogy mindig a kerékkötőkből van több, ha egy merőben új téma kerül terítékre. Nos, ez a téma nem látszik újnak, és már sokféle véleményt hallottam, de a gyakorlat mostanában nagyon elmarad az elmélet mögött.
Van annak már vagy harminc éve, amikor erre a kérdésre először kerestem a válaszokat, és már akkor le is rajzoltam egy elképzelésemet, nekiálltam és szerkesztettem, számolgattam, amikor egy kollégám, akivel eléggé sokáig együtt is dolgoztam, elmesélt nekem valamit, amit nemrégen vett észre. Volt neki egy hengeres formájú tokba szerelt hajszárítója, és ezzel a drótjánál csóválva helikopterest játszott, és azt vette észre, hogy ha az egyik irányba forgatja, akkor érezhetően feljebb emelkedik a vízszintesnél, ha a másik irányba, akkor meg sokkal lejjebb áll. Akkor áthívtam az én íróasztalomhoz, ami az ő szobájának a falán túl volt, és megmutattam neki a terveket, amin töröm a fejem. Talán Önök is láttak már ilyen régi hajszárítót, aminek egy kissé kúpos, hengeres, fehér műanyag háza volt. Ebben egy eléggé nagy fordulatszámú szénkefés motor volt, ez forgatta a propellerjét. A motor forgástengelye a cső hosszában volt. Előtte egy rugós ellenállásdrót izzott, és ez így szolgáltatta a meleg levegőt.
Esetünkben csak a forgó motor a lényeges, mert erre ilyenkor, amikor a drótjánál csóválja az ember, a Coriolis-erő hat. Ezt a törvényt a fizikában a kettős forgást végző testekre írták le, de főképpen az elkerülésével voltak a mérnökök elfoglalva és nem a felhasználásával. A különféle mechanikus gépezetekben sokszor okozott bajt, mert már viszonylag alacsony fordulatszámokon is töri a tengelyt, kitépi az alkatrészt, a fogaskerekeket. Igen ám, de én egy született lázadó vagyok, és pontosan azok a dolgok szoktak izgalomba hozni, amit nagyon kerülgetnek, vagy senki sem ért.
Bővebben az Ufómagazinban...

 

--------------------------------------------------------------------------------

  
Pusztay Sándor: Titkos FBI-jelentés

Április közepén szinte „égtek” a szerkesztőség telefonvonalai. Rádióriporterek és tévészerkesztők, ufókutatók és állandó olvasók érdeklődtek izgatottan, mi a véleményünk arról a világhálóra április 11-én felkerült hírről, mely szerint az FBI már nem cáfolja a Roswellnél lezuhant ufók és az ott megtalált ufonauták tényét.
Az 1935 óta működő Szövetségi Nyomozóiroda a legkiterjedtebb nyomozati jogkörrel rendelkező szervezet, amelynek napjaink 17 ezer alkalmazottjából 11 ezer ügynök a különleges ügyekre szakosodott. Valószínűleg közülük kerültek ki azok is, akik J. Edgar Hoover irányítása alatt a CIA és a közeli légi támaszpont katonáinak segítségével az 1947. július 2–3. között Roswellnél lezuhant ufók ügyét vizsgálták. Nagy-Britannia, Franciaország, Ausztrália példáját követve, miután e titkos dokumentumokat feltette honlapjára az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal, mostantól bárki belenézhet az 1947-es új-mexikói ufóészlelés feljegyzéseibe. A nyilvánosságra hozott jelentésből kiderül, hogy az FBI tényleg észlelt idegen lényeket Roswellben, még ha eddig határozattan cáfolta is.
„A repülő csészealjak” nevet viselő dokumentum valójában az 1947-es új-mexikói ufónyomozásban aktívan részt vevő titkosügynök, Guy Hottel jelentése. Az FBI washingtoni irodájának ügynöke a történtek után három évvel később részletesen beszámolt a Szövetségi Nyomozóhivatal akkori igazgatójának. Az ufóészlelést mindeddig cáfoló FBI csupán most hozta nyilvánosságra Hottel jelentését, amelyben immár lehull a lepel a világ leghíresebb ufóészleléséről.
Bővebben az Ufómagazinban...

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Fekete Annamária: Bizonyítékok a „süllyesztőben”

Hiába élünk a XXI. században, és hiába gyűlnek a kutatók polcain és külföldi médiumok archívumában (amelyeket egyre gyakrabban nyilvánosságra is hoznak) a hiteles szemtanúk beszámolói, a honi ufókutatással szemben álló magyar szkeptikus tábor évtizedek óta meggyőzhetetlen. Mint valami Szent Grált, kézzelfogható tárgyi bizonyítékokat követelnek, mondván, őket csak az győzheti meg arról: idegen civilizációk léteznek, és képviselői gyakran meglátogatják a Földet, azon pedig a bizonyos szempontok alapján kiválasztott embereket. Magyarországon eddig két jelentős eset bukkant fel, amely után kézzelfogható, minden kétséget kizáróan idegen eredetű „szuvenír” maradt az eseményeket átélők birtokában. (Később ezeket felelevenítjük.) Az alábbi történet főszereplője nem kívánt nyilvánosan szerepelni. Bár története közzétételéhez hozzájárult, kérte, hogy nevét és arcát ne hozzuk nyilvánosságra. Azt hiszem azonban, története így is értékes színfoltja a magyar ufókutatásnak.
G. Gyuláról (a cikk írója által adott név) annyit lehet tudni, hogy egész életét egy gépgyárban töltötte mint szerelő. Máig ott dolgozik. Hogy a most 57 éves férfi miért kérte a névtelenséget, arra hamarosan fény derül.
– Délutános műszakban dolgoztam a gyárban 1974. április 24-én. Úgy négy óra tájban tartottam egy kis szünetet, és kimentem egy kis friss levegőt szívni. Akkor lett vége egy nagy viharnak. A távolban még láthatóak voltak villámok, ezért amikor megpillantottam azt a különös jelenséget a hátsó ajtótól nem messze, arra gondoltam, valami elektromos rendellenesség. Egy fényben úszó, ovális alakú objektumot láttam, amiből mintha egy létra ereszkedett volna le. Először azt hittem, a szemem tréfál meg, és talán a transzformátor rendetlenkedik.
Bővebben az Ufómagazinban...

 

--------------------------------------------------------------------------------

 
Novák Péter: Planetáris szellemködök

A Földön kívüli élet kutatásának legnagyobb akadálya az, hogy magát a földi életet sem ismerjük eléggé, ezért aztán fogalmunk sincs arról, mit is kéne keresnünk az univerzumban. Számunkra az élet fogalma a szerves anyaghoz – mint sajátosan szerveződő, szaporodó és lebomló szénalapú térstruktúrához – kötődik, el sem tudunk képzelni más életformákat.
A Földön kívüli életnek azért kell gyökeresen eltérő módon szerveződnie, mert a környezet is más. Darwin óta az már köztudott, hogy a környezet változása hatással van az evolúcióra, de a teremtéssel kapcsolatosan a tudomány még bizonytalan. Az asztrobiológia próbálja feltárni az élet Földön kívüli keletkezésének lehetséges feltételeit, miközben itt, a Földön is egyre több szervetlen anyagi térstruktúrát fedezett fel, amely képes az önreprodukcióra. Az extrém körülmények (föld alatti kőzetek, jégbe fagyott növényi szerveződések, mélytengeri lávakitörések) környezetében is találtak élő szerves organizmusokat. Azóta az asztrobiológia kutatói számára már nem elképzelhetetlen, hogy létezhetnek szilícium vagy más alapú életformák is. Nem mi teremtettük a világegyetemet (ezért aztán sok minden létezik tőlünk függetlenül), és azért, mert mi még nem vagyunk képesek felismerni az új létformációkat, azok még létezhetnek valahol az univerzumban.
Bővebben az Ufómagazinban...

 

--------------------------------------------------------------------------------

 
Földeák Iván: Szerelem – varázslat

„Mindenki másképp csinálja” – közhelyszerű, de örök igazságot sugall a régi sláger, az LGT híres száma. Érvényes szinte az emberi kapcsolatok minden fajtájára, a rokon- és ellenszenv kivívásának módozataira s az érzelmi dolgokra, a szerelemre is. Milyen egyszerűen alakulna életünk, ha lenne valamilyen képlet, melynek segítségével rabul ejthetjük a kiválasztott hölgyet vagy férfiút. Hiszen a szerelem valamennyiünk magántulajdona, egyszeri és megismételhetetlen. Van, aki mindent megfizetne azért, hogy rabul ejtse. Ha létrejön a mágikus állapot, akár hegyeket is képes vagy elmozdítani. Ha viszont elveszítjük, akkor búskomorrá válik életünk, sötét verembe kerülünk, ahonnan igen nehéz a kilábalás.
Mi a szerelem?
Butácska kérdés, de mielőtt elmerülnénk a pszichológia, a kémia és a paratudományok dzsungelében, nem árt ezt feltenni. Az kétségtelen, hogy nem tudatos. Nem véletlenül mondogatják, hogy „szerelemből”, vagyis nem érdekből házasodott. Ráadásul előfordul, hogy a választott illető nem tökéletes, mégsem tudsz nélküle élni. „Tudom, hogy nem szép, nem beszédes, nem túl gazdag… mégis…”. Ugye ismerős a képlet, pontosabban a helyzet, mert a képletre, a kémiára még visszatérünk.
Sokunkkal előfordult, hogy az első pillanatra eldőlt a sorsunk. A szerelem esetében ez a „szerelem első pillantásra”. A hagyomány szerint ez az előre meghatározottság, vallásos szóval a predesztináció. Nem véletlenül mondogatják, hogy „a házasságok az égben köttetnek”. De vajon hol köttetnek a válások? Azt viszont komoly kutatások bizonyítják, hogy mindenkit egyfajta bioenergetikai mező vesz körül, amit nevezhetünk „aurának”. Vannak parafenoménok, akik szerint az aurának színe van, s vannak, akik ezt érzékelik is.
Walter Benjamin, a XX. század egyik különc, de igen nagy hatású filozófus-esztétája művészetelméleti munkásságában először foglalkozik komolyan az „aurával”, ami szerinte befolyásolja a műalkotás befogadását, s hat a reprodukálhatóságára. Logikus, hiszen más egy művet, mondjuk Michelangelo Dávid-szobrát eredetiben, mi több a maga környezetében élvezni s más reprodukción. A megállapítás igazát minden művészeti ágban végiggondolhatjuk. Nos, ha ezek a személyes, emberi aurák összeegyeztethetők, akkor máris megvan a kölcsönös vonzalom. Ha teljes az egybeesés, bekövetkezik a villámcsapásszerű a „love at first sight”.
Vajon a sors magától elküldi számunkra az eszményi szerelmet vagy harc, akadályok leküzdése révén jutunk hozzá? Leggyakoribb az utóbbi. Hogyan alakítsuk ilyenkor át a gyűlöletet szeretetté? A belőlünk kisugárzó szeretet mágneses befolyással kell, hogy legyen környezetünkre. Ha viszont örökösen arra gondol valaki, hogy peches ember, nincs szerencséje, olyan energiát sugároz, ami eltaszítja tőle embertársait. Igen, akárhogy is vesszük, az igazi megtalálása, megszerzése komoly szellemi, fizikai és nem ritkán másfajta erőfeszítést is igényel. Mert a vonzalom lassan is növekedhet, ahogy a két individuum megismeri egymást. Lehet, hogy az elején másfajta, gyakorlati és egyéb szempontok jutnak szerephez, ám a végére letisztul a dolog, s marad a mágikus, pszichés, para vagy kémiai kapcsolat.
Bővebben az Ufómagazinban...

 

--------------------------------------------------------------------------------

 
Németh Alíz: Elnökök és ufók

Ronald Reagan, az Egyesült Államok negyvenedik elnöke idén lett volna százéves. A nemzeti ikon élete során kétszer is látott ufót. Az ő évfordulója legyen apropó arra, hogy végigtekintsük prominens politikai személyiségek ufóélményeit.
Reagan ufót „üldözött”
Az 1911. február 6-án Illinois államban éppen száz esztendővel ezelőtt született amerikai elnök, Ronald Reagan, az SDI-projekt politikai atyja hivatali ideje utolsó hetei alatt egy ufót látott, és helyt is állt kijelentéséért. Reagan mint még Kalifornia kormányzója, egy repülőútja alkalmával látta az azonosítatlan objektumot, és megparancsolta a pilótának, hogy kövesse a titokzatos tárgyat, mely elhaladt mellettük, és cikcakkban szelte át az éjszakai eget. Ez a közeli találkozás 1974-ben történt, és következményeként a politikus elkezdett érdeklődni az ufók iránt. Évszázadokra visszamenően tanulmányozta az ufóészleléseket. Ezt támasztja alá az észlelést röviden említve a „Landeslide: The Unmaking of the President” című könyv is.
Az 1976-ban Werner Walter által Mannheimban alapított német CENAP (Centrales Erforschungsnetz außergewöhnlicher Himmelsphänomene – rendkívüli égi jelenségeket kutató privát szervezet, mely Németországban a legrégebbi, még aktív ufószakértői csoportosulás) adatbázisát olvasgatva is rábukkanhatunk az eset leírására. Az amerikai National Enquirer magazin 1988. október 11-én címoldalán egy igen csak nagy port felvert tudósítást hozott: „Reagan Sees UFO and Orders His Pilot: Follow it! Secret Mid-Air Encounter Finally Revealed”. Az Enquirer magazinnak sikerült az eset idején negyvenkét éves egykori pilótát, Bill Payntert meginterjúvolnia. A férfi így nyilatkozott:
„Én voltam a gép pilótája, mikor az ufót láttuk. A fedélzeten volt Reagan kormányzó is és néhány titkosszolgálati embere. Egy Cessna Citationnal repültünk. Talán kilenc-tíz óra lehetett. A jelenség pár száz méter távolságban tűnt fel folyamatos fényként, majd gyorsítani kezdett, de egyidejűleg kitérni is látszott, hogy aztán kilőjön. Nagy sebességű negyvenöt fokos fordulatot hajtott végre.
A történet folytatása és a későbbi amerikai elnökök ufóélménye az Ufómagazinban…

Zamody Gábor: Életünk, egészségünk a tét!
Modern, vegyszerekkel, természetellenes anyagokkal teli világunkban egyre inkább felmerül az igény az egészségükre nagyobb figyelmet szentelő emberekben az ősi gyógymódok, a régi, sajnálatosan háttérbe szorult, sok ezer éves életformák megismerésére. A kínai orvoslás alapját jelentő meridián pontosan egy ilyen remek alternatíva az egyre többször előforduló rossz diagnosztikák, valamint a káros hatásokkal rendelkező gyógyszerekkel, kezelésekkel szemben.
A nyugati gyógyászatban a XXI. századbeli krónikus betegségekre nincs igazi megoldás, de az ötezer évvel ezelőtti, „A Sárga Császár Belgyógyászati Könyve” című ősi kínai könyvben a meridiánok komplex megoldásokat nyújtottak, nyújtanak. Egészségügyileg radikális és hatékony módját adják annak, hogyan akadályozzuk meg a „modern” krónikus betegségek kialakulását, válaszokat adnak a kérdésekre. Ezek az évszázadok alatt kipróbált módszerek hozzájárulnak az emberiség egészségmegőrzéséhez. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és egyéb országok is megnyitották kapuikat a kínai orvoslás előtt, hogy együttesen tanulmányozzák az emberi testet behálózó meridiánokat, s új gondolatok által szorgalmazzák, hogy az emberek a betegség megelőzésre figyeljenek. A XXI. századi csúcstechnológia megerősítette a hagyományos kínai orvoslásban használt „császári meridiánok” alaptanait. Ez azt jelenti, hogy a kínai orvoslás alapja a meridián tanulmány, a nyugati orvosi elmélet alapjául pedig az anatómia szolgál.
Az ókori ember harmóniában élt a természettel, és a természet alapelvei ma is hatással vannak az ember egészségére. A meridián tanulmány szerint a szervezet általában nem érez fájdalmat, ha fájdalom keletkezik, az azt jelzi, hogy a meridiánok nem átjárhatóak, ennek révén az emberi szervezet betegségeinek megelőzésében egy klasszikus mágikus fegyverré váltak. Például saját magunknak masszírozva a He Gu meridián pontot, ha fájdalmat érzünk, az annak a jele, hogy a vastagbél meridiánunk nem jól működik, méregtelenítésre van szükségünk.
A meridián rendszert leginkább a földgömb hosszanti térbeosztásának a mintájára képzelhetjük el úgy, mintha az emberi testet képzeletbeli vonalak hálóznák be, ennek kínai neve jing luó – meridián hálózat. A vonalak inkább hasonlítanak a mágneses erővonalakhoz, mint mondjuk zárt csatornákhoz, ezt az állítást a modern kutatások is alátámasztják.
Bővebben az Ufómagazinban...

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Kristóf Miklós: Minden a végtelenből ered

Az uranita vallás nem más, mint a tudományból kiformált univerzális vallás. Hogy pontosítsak, a tudomány és az ezotéria szintéziséből született meg. Az Ufómagazin 2010. májusi számában Szekeres Tibor ilyesmiről ír, de ő a tudományvallás árnyoldalait mutatja be. Az uranita vallás nem ilyen. Nekünk a tudomány szentség, és az, amit Einstein, Newton, Kopernikusz, Pasteur, Koch, Madame Curie, Heisenberg, Dirac, Pauli, Schrödinger és a többiek végeztek, az a világot igenis jobbá formálta.
Tudomány nélkül nem élhetne ma hétmilliárd ember a Földön, de még egymilliárd sem. Hogy hogyan élnek az emberek? Sokak szerint rosszul. Pusztítják a környezetet, éheznek, szenvednek. Én úgy érzem, jól élnek az emberek. Minden jó, és úgy van, ahogy lennie kell. Isten akarata ez. A Föld egy iskola, ahol minden lény a maga módján egy fontos leckét tanul meg: ez a szeretet. Szeretetet adni és kapni, megbocsátani, elengedni, feloldódni a teljességben, és befogadni, majd kiárasztani a szeretetet. Mi a szeretet? Isten fénye. Teó Lúma Ai. Az odaadás, a részvét, a könyörület, az irgalom, a kegyelem, a béke és a teljesség. Az, hogy odafordulok a másikhoz, meghallgatom, befogadom és visszatükrözöm, azt adom vissza neki, ami benne az isteni, az örökkévaló. Megmutatom neki, hogy ő csodálatos lény, Isten gyermeke, ahogy én. Ahogy mindenki.
Az uranita vallás nyelve a matematika. A matematika Isten nyelve. Csak az vele a baj, hogy agyonkódolják, és aki nem ismeri a kulcsot, annak számára érthetetlen és hozzáférhetetlen. Létezik egy szemléletes, mindenki számára érthető matematika, a szívünk anyanyelve. Ez a zene, a költészet, az építészet, a tánc, a ritmus, a harmónia. A fraktálok, a Mandelbrot-halmaz nagyon szépen kifejezik ezt. A matematikai művészet nagyon szép példái a mandalák. Az indiaiak szent matematikát műveltek. De szent matematika a számmisztika is, valamint az asztrológia, amely csak a mi korunkban züllött le vásári jóslássá. A Tarot kártya vagy a rúnafejtés mögött nagyon ősi titkok rejlenek.
Bővebben az Ufómagazinban...

 

--------------------------------------------------------------------------------

 
Foki Péter: A fehér űrhajó

Az ügyeletes tiszt felpillantott. A falon villogó kijelző tanúsága szerint éjjel volt. A központi vezérlőben raja kívül csak a megfigyelő tiszt és egy újonc tartózkodott, akit nemrég helyeztek át az Akadémiáról. Az ügyeletes unott, gépies mozdulatokkal végigzongorázott az előtte lévő gombok sokaságán, mire a szemben lévő fal kivilágosodott, és tele lett az űrhajó külső kameráinak képeivel.
– Ellenőrzés! – szólt oda a közlegénynek, mire az hadarni kezdett.
– Igenis, Awren ügyeletes! A–01-től A–22-ig rendben, B–01-től B–22-ig rendben, C–01-től…
– Jól van, ennyi elég – mondta az ügyeletes, és kikapcsolta a képet.
Évek óta szolgált már ezen a felderítőhajón, melyet már vagy ötven egység óta állomásoztattak e körül a bolygó körül, és csak az jelentette az izgalmat, ha időnként pozíciót váltottak, hogy a bolygóról fellőtt primitív műholdak és egyéb fémdobozok nehogy észrevegyék őket. A bolygó egyébként egészen hétköznapi volt, egyike annak a több tucat planétának, melyeket a parancsnokság megfigyelés alatt tartott. Javarészüket vagy azért, mert feltűnően agresszívak voltak, más részüket meg azért, hogy lakosaikkal egy napon – majd ha elég fejlettek lesznek hozzá – felvegyék a kapcsolatot. Az ügyeletes tiszt úgy tudta, hogy ez a bolygó, a Tree’el, az utóbbiba tartozik, de nem nagyon érdekelte a dolog. Hány meg hány „intelligensnek” nevezett életformáról derült ki, hogy alig többek ostoba mikrobánál… Mindazonáltal elég gyakran nézegette az utóbbi időben a műholdakon sugárzott adásokat, melyekből az mégiscsak kiderült, hogy ezeknek a lényeknek legalább van fantáziájuk, és ez mégiscsak érdekessé tette őket valamelyest…
Bővebben az Ufómagazinban...

 

--------------------------------------------------------------------------------

A teljes cikkeket az Ufómagazin májusi számában olvashatják!

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu