HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2021. 2. szám
Február-március
2021. július 24. Szombat
Eddigi: 1,733,610
Online: 16
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2021.
1 2
2020.
1 3 4 5 6
2019.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Paraenciklopédia  
 
[A]  [B]  [C]  [D]  [E]  [F]  [G]  [H]  [I]  [J]  [K]  [L]  [M]  [N]  [O]  [P]  [Q]  [R]  [S]  [T]  [U]  [V]  [W]  [X]  [Y]  [Z] 
Gabonakör és növények
Nyomtatható változat!

Dr. W. C. Levengood, a massachusettsi BLT Intézet kutatója több gabonakörből származó növénymag vizsgálatából azt a következtetést vonta le, hogy az alakzaton belül élő növények sejtjei megváltoznak. Például több sejt meghosszabbodott, s a körökben keletkezett energia gyorsította a növények növekedését. Az örvényszerű energia meghajlította a gabonaszálakat, de azok néhány nap múlva ismét kiegyenesedtek. Az elemzés azt is kimutatta, hogy egyes gabonaszálak nitrogéntartalma és a talaj vízszintje csökkent.

Garuda, a nagy madár
Nyomtatható változat!

Garuda az indiai mitológia hatalmas madara, aki a hátán viszi Vishnut és Krishnát, amikor azok a mennyekbe utaznak. Napjainkban ugyanezzel a névvel illetik azokat a gigászi méretű teremtményeket, amelyek a történelem előtti idők madaraira hasonlítanak, s észlelésükről szerte az Egyesült Államokban beszámolnak. Általában ezek a lények gyerekeket és állatokat ragadnak el karmaikkal. A teremtményeket összehasonlították Mothmannel, a legendás emberszerű szörnnyel, akinek hatalmas, denevérszerű szárnyai voltak. A nagy madarakról szóló észleléseket tudósok is megvizsgálták, akik az élőlényt nem tudták azonosítani, a meghatározáskor pulykára, kaliforniai kondorkeselyűre vagy sasra gyanakodtak.

Gömbvillám
Nyomtatható változat!

Hetven éve írta A Földgömb című lap, hogy Úny községben, június 15-ről 16-ra (Úrnapjára) virradó éjjel ritka természeti tünemény színhelye volt Mester Zsigmond földműves háza. Éjféltájban erős zivatar vonult el a falu felett. A nevezetes házba erős csattanással ütött be a villám. Az utcára néző fal és a mennyezet szögletében két-három centiméter széles lyukat fúrt. A földműves feleségével és két gyermekével tartózkodott a szobában. Rémülten láttak egy tyúktojás nagyságú tüzes gömböt végigfutni a szobában, amely végül is az ablak felső tábláját áttörve jutott ki a szabadba és erős égett szagot hagyott maga után. Az ablak mellett a falon egy zsebóra függött. A zsebóra bőrtokján csak két tűszúrásnyi lyukat találtak, de az óra szerkezete összeégett. A család tagjai szerencsére nem sérültek meg. A villám becsapásakor olyan erős volt a mennydörgés, hogy a szomszédos ház istállójában nyugodtan szendergő szarvasmarhák rémülten ugráltak fel.

Görög és római istenek
Nyomtatható változat!

A Római Birodalom hatalmas területén sokféle, különböző vallású nép élt. Az első keresztények először a Birodalom keleti részének lakóival kerültek kapcsolatba. Gyakran kerültek a keleti eszmék hatása alá, amelyek a görög civilizációnál jóval korábbi időkből eredtek.
A krétai minósziak és Görögország legősibb népei egy termékenység-istennőt imádtak. A kánaáni mítoszokból ismert Baálhoz hasonlóan az istennő férjéről úgy hitték, hogy az meghal, majd újra feltámad, akár az évszakok. E vallás elemei helyről helyre változtak, maga az eszmerendszere azonban lényegében azonos volt a Földközi-tenger vidékének keleti részén. Vidéken különösen erős maradt, hiszen itt a nép megélhetése az állatoktól és a gabonaterméstől függött.
Az első görögök új isteneket hoztak magukkal. Főistenük Zeusz volt, ő uralkodott az Olümposzon, Görögország legmagasabb hegyén élő többi isten fölött. A görögök logikus észjárásukkal megpróbálták megalkotni az istenek teljes családtörténetét, és ebbe a rendszerbe igyekeztek beilleszteni minden korábbi hiedelmet és helyi legendát. Az isteneket ezért igen színesen ábrázolták. Ugyanúgy viselkedtek, mint az emberek – gyakran féltékenyek, bosszúállók, erkölcstelenek voltak –, de természetesen sokkal nagyobb hatalommal rendelkeztek.
A római vallás valójában egészen más volt, ám amikor a rómaiak legyőzték a görögöket, valamennyi istenüket átvették, és római neveket adtak nekik. Zeuszból így lett a római Jupiter isten, felesége, Héra a római Juno, fivére, Poszeidón, a tenger istene pedig a Neptunus nevet kapta.
A többi isten közül meg kell még említeni Arészt (Marsot), a hadistent; Hermészt (Mercuriust), az istenek hírnökét, Hadészt vagy Plutót (Dist), a halottak istenét; Héphaisztoszt (Vulcanust), az istenek sánta kovácsát és Apollónt, a bölcsesség istenét.
Az istennők közül a legismertebbek: Artemisz (Diana), a vadászat istennője, Apollón ikertestvére; Athéné (Minerva), a művészet és a háború istennője; Aphrodité (Venus), a szerelem istennője és Démétér (Ceres), az aratás istennője.
Ezek a nevek akkor is fennmaradtak, amikor az emberek már rég nem hittek az istenekben. Jó néhányat ma is őrzünk a bolygók nevében.

Grál
Nyomtatható változat!

A középkori legendaalkotás és misztikus spekuláció híres szimbolikus tárgya. Megváltást is adó szent kehely, amelyből Krisztus az utolsó vacsora alkalmával ivott, és röviddel ezután a Megváltó vérét is ebben fogták fel. Neve a görög kratér (latin cratale) szóból származik, amely utóbb asztali ivóedényt jelentett általában. A monda szerint a Grált a megváltás várhegyén őrzik, ahol angyalok szentelt ostyával töltik meg, mely csodás erőt kölcsönöz. Más mondákban kő, amely akkor törött le Lucifer koronájából, amikor letaszították az égből, ez a mennyei drágakő egyúttal a hajdani Paradicsom utolsó maradványa. A Grál utáni kutatás ezért a mennyei javak keresésének szimbóluma is.
A keleti világkép ismerői ahhoz az edényhez szokták hasonlítani, amely a védai szövegekben a szomát, az életelixírt tartalmazza, vagyis a földi és a szellemi élet erőinek mágikus foglalata. A Grállal állítják néha párhuzamba a kelták mágikus szertartásainak edényét (üstjét) is. A Grál körüli legendák megalkotásához többek között hozzájárulhatott az a fanatizmus is, amellyel a keresztes hadjáratok résztvevői ereklyék után kutattak. A témát több szerző is feldolgozta és gazdagította (Wolfram von Eschenbach, Chrétien de Troyes és mások), a legfejlettebb formát a Parsifal és Galahad körüli mondákban érte el.
Mint mélylélektani szimbólum a női, a befogadói elem része, de ugyanakkor adományozó jellegű is, egyfajta spirituális anyaméh mindazok számára, akik átadják magukat a misztériumnak.

Gyerekek és felnőttek halálközelben
Nyomtatható változat!

Dr. P. Atwater 227 gyerek és több száz felnőtt halálközeli élményeit hasonlította össze. A megkérdezett gyerekek és felnőttek egyaránt megszabadultak a halálfélelemtől. A gyerekek 75 és a felnőttek 80 százalékának erősödött a fény iránti érzékenysége, a felnőttek 73, a gyerekeknek viszont csak 32 százaléka vált érzékenyebbé a villanyáramra. A felnőttek 70 százaléka vegetáriánus lett, a gyerekek azonban továbbra is szívesen ettek húst.
A halálközeli élmény az emberi kapcsolatokra is hatott. A gyerekek háromnegyede felnőttként összhangban élt házastársával, a felnőttek hattizede viszont elvált a halálközeli élmény után. Sok gyerek visszavágyódott a "fény birodalmába", egynegyedük pedig elidegenedett a szüleitől és a barátaitól, mert úgy érezték, hogy a nyugalmat, szeretetet árasztó fénylény szerette őket a legjobban.
A gyerekek 40 százalékának magasabb lett az intelligenciahányadosa, és főként a matematikában és történelemben értek el jobb eredményeket. A matematikában jeleskedő gyerekek zenerajongókká váltak, mert az átélt élmény serkentette az agynak azokat a zónáit, amelyek szerepet játszanak a matematikai és zenei képességek kibontakoztatásában. A halálközeli élmények a felnőttek intelligenciájára is kedvezően hatottak.

Gyógyító a rezidencián
Nyomtatható változat!

Cherie, Tony Blair felesége 1989-ben ismerkedett meg Carole Caplinnel, a népszerű médiummal és gyógyítóval. Miután Tony Blairt miniszterelnökké választották meg, Cherie diétával kapcsolatos tanácsokat kért a gyógyítótól. Remélte, hogy a szellemektől pontos információkat szerezhet Gordon Brownról is, a kormány külügyminiszteréről, mert férje ellenfelének tekintette az iraki háború kitörése után. - Cherie, ne aggódj, Brown a közeljövőben nem lesz miniszterelnök - nyugtatta meg egy szellem egy szeánszon Tony Blair feleségét. Az iraki háború elején egy másik szellem arról is beszélt, rejtegetnek-e a közel-keleti országban tömegpusztító fegyve-reket. Cherie egy másik híres parafenoménnal, Uri Gellerrel is találkozott. Egy fénykép megörökítette a pillanatot, amikor a miniszterelnök felesége a magyarországi származású parafenomén által meghajlított kanalat tartja a kezében. ?

Lapozás:   7 találat Előző oldal 1 / 1 Következő oldal
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu