HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2021. 2. szám
Február-március
2021. július 24. Szombat
Eddigi: 1,733,627
Online: 20
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2021.
1 2
2020.
1 3 4 5 6
2019.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Paraenciklopédia  
 
[A]  [B]  [C]  [D]  [E]  [F]  [G]  [H]  [I]  [J]  [K]  [L]  [M]  [N]  [O]  [P]  [Q]  [R]  [S]  [T]  [U]  [V]  [W]  [X]  [Y]  [Z] 
Kambodzsai kísértetkaszinó
Nyomtatható változat!

A franciák a múlt század első felében egy ezerméteres kambodzsai hegy tetején szállodát és kaszinót építettek fel. A tengerpartról a hegycsúcsra vezető őserdei út építésekor több mint húszezer kambodzsai munkás halt meg. A nyolcvanas évek elején többen elestek, amikor a kommunista párt vezette Vörös Khmer csapatai a szállodát ostromolták.
Az elmúlt évtizedben amerikai, ázsiai forgatócsoportok mentek fel a kaszinóhoz, amely hátborzongató filmek eszményi színhelye. Az üveg nélküli ablakok óriási szemüregekre hasonlítanak, a falakat megalvadt vérre emlékeztető növény borította el. Az összetört kandallók, a korhadt, penészes, nyikorgó padló is kísérteties látványt kelt.
- Ne aludjanak itt! - figyelmezteti egy tábla a látogatókat a kaszinó bejáratánál.
- Éjszaka nem merem betenni a lábam a kaszinóba. Nemcsak én, hanem a kollégáim is lépéseket, emberi hangokat, sóhajokat, jajgatást hallanak, amikor éjszaka elhaladnak a kaszinó mellett. Mindegyik szellem a vidék nyelvjárását használja. Azt hisszük, hogy az útépítő munkások és a katonák nyugtalan kísértetei bolyonganak éjszaka a fantomkaszinóban - nyilatkozta egy erdész, Vichat.

Kapu
Nyomtatható változat!

A kapu gyakorta nemcsak magát a bejáratot szimbolizálja, hanem a mögötte rejlő termet, titokzatos hatalmat (magasságos porta mint a török szultán hatalma, a pokol kapui, a mennyország kapuja). Kapu és ajtó átvitt értelemben a bejáratot jelenti egy fontos helyre – hasonlóan a hídhoz, amely az átmenet jelképe. A templomokban a legszentebb, titokzatos helyekre vezető bejáratot gyakran díszes kapuk jelzik, amelyeknek küszöbét csak a főpap lépheti át. Sok kultúrában egy kapu átlépése szimbolizálja az egyik életkorból a másikba kerülést.
Salamon jeruzsálemi templomának kapuját két nagy bronzoszlop őrizte. Janus, a római isten a be- és kilépés őre. A keresztény kapuszimbolika alapját Jézusnak a János-evangéliumban elhangzott szavai adják: „Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül…” (10,9). A templomkapuk figurális plasztikája gyakran a – kapu átlépéséhez szükséges erényeket és a legyőzendő bűnöket illusztrálja. A mennyei kaput Mihály arkangyal vagy Péter apostol, a kulcsok őrzője vigyázza. Az Ószövetségnek (Bír 16,3) azt a történetét, amely szerint Sámson kiemelte sarkából a gázai filiszteus templomkapuját, Krisztus megváltó tettével szokás kapcsolatba hozni, aki leszállva a pokol tornácára (a holtak birodalmába) még az Utolsó ítélet előtt megváltotta az ott tartózkodó jámborokat. A szentélyek kapuját számos kultúrában különböző lények őrzik (oroszlánkutya).

Katasztrófát jelző álmok
Nyomtatható változat!

II. Vilmos angol király (1056–1100) száműzte Anselmet, Canterbury érsekét. Az érsek egyik álmában angol szentek Istennek panaszkodtak a zsarnok uralkodó templomrombolásairól. A Teremtő Albannak, az első brit keresztény szent mártír szellemnek adott egy tüzes nyilat. – Ezzel a nyíllal kiolthatod a király életét – mondta az egek ura. A szellem az üstökösként száguldó nyilat a földre röpítette. Az érsek megértette az álom üzenetét. Hamarosan nyíl fúródott az uralkodó tüdejébe egy vadászaton. II. Vilmos valószínűleg merénylet áldozata lett.
2001. szeptember 9-én a reggeli órákban Patti Viscardi álmában New Yorkban, a szülővárosa felett egy repülőgép jobb oldalán ülve megdöbbenve vette észre, hogy a gép alacsonyan, a felhőkarcolók között repül. Nyugtalanság kerítette hatalmába, mert tudta, hogy a repülőgépnek nem abban az irányban kellene haladnia. Az is feltűnt neki, hogy egyes felhőkarcolók irodáinak az ablakaiból rémülettől tágra nyílt szemű hivatalnokok bámulják a gépet. A gépben egy néhány sorral előrébb ülő utas felállt, és a gép első része felé mutatva azt mondta, hogy ismeretlenek térítik el a gépet. A negyvenéves Fatti Viscardi csodálkozva tapasztalta, hogy beláthat a pilótafülkébe. Jól látta, hogy a gép egy felhőkarcolóhoz közeledik. Úgy érezte, hogy az összeütközés elkerülhetetlen. Néhány másodperc múlva a repülőgép becsapódott az épületbe. Az utolsó álomképben lángtenger vöröslött.
Patti Viscardi verejtékezve, fulladozva ébredt fel. Az éjjeliszekrénye órája reggel hat órát mutatott. Azonnal felébresztette szobatársát, és elmondta neki lidércnyomásos álmát, de társa mosolyogva hallgatta Pattit. Néhány óra múlva a New York-i kettős toronyba két, terroristák által eltérített repülőgép csapódott be.
Sally Rhine Feather, a neves pszichológus, J. B. Rhine-nak, a Duke Egyetem parapszichológiai laboratórium megalapítójának a lánya több száz személy halálát, csapásokat jelző álmait elemezte. Kiderült, hogy a megkérdezettek 75 százaléka ezeket a gyakran homályos, jelképekbe burkolt álmokat nem veszi figyelembe, és csupán egyharmaduk próbál valamit tenni az álombeli gondok, csapások megelőzéséért. Az utóbbi személyeknek a kétharmada megelőzte, elhárította az álomban jelzett katasztrófát.
Amerikai pszichológusok szerint egyesek azért nem tulajdonítanak fontosságot a csapásokat tükröző álmoknak, mert attól félnek, hogy nevetségessé válnak, mások pedig nem hisznek a paranormális jelenségekben. Az is előfordult, hogy valaki túl későn szívlelte meg az álombeli figyelmeztetést.

Katonák szellemhangjai
Nyomtatható változat!

Leon Stam "hangos" bizonyítékokat gyűjt a halálon túli életről. Az elektronikában jártas holland kutató dr. Konstantin Raudivet, a litván származású pszichológiaprofesszort tekinti egyik példaképének. Raudive a hatvanas évek második felében több ezer magnófelvételen örökített meg állítólag túlvilágról érkező üzeneteket. Felvételei a Vatikán érdeklődését is felkeltették.
A kutató négy beépített mikrofonnal rendelkező Zoom H2 digitális készülékkel próbál kapcsolatot teremteni a szellemvilággal. A közelmúltban az 1944. június 6-i partraszállás színhelyén a Normandiában elesett szövetséges katonák szellemhangjaira vadászott. Az Atlanti-óceán partján először ellátogatott egy múzeumba, ahol a partraszálláshoz fűződő dokumentumokat állították ki, majd az egyik véres ütközet színhelyére sietett. Örömmel tapasztalta, hogy a külső feltételek kedveznek a kísérleteknek. Az elhagyott, napsütötte part csendjét csak a hullámok morajlása és egy kóbor macska nyávogása törte meg. A kutató szerint a morajlás mély, egyenletes, tompa hangja vivőhullámként működött a túlvilággal való kapcsolatteremtésben.
Odaátról először egy angol katona szelleme jelentkezett. Egy másik elesett szellem nagyon halkan ezt mondta: "Mike, bajban vagyunk. Hallod a fájdalmam?" Bizonyos idő múlva ismét egy másik szellemhang azt kérdezte, hogy vajon mi történt. Rövidesen egy újabb, valószínűleg eltévedt katona szelleme így szólalt meg: "Halló, hol vagyok? Folytassátok! Mi a feladatunk? Nagyon szép."
Miután feltámadt a szél, a holland kutató meggyőződött arról, hogy az erősebb légáramlás felerősíti a fantomhangokat. Amíg a szél zúgott, jobban hallotta a következő üzenetet: "Hallom a szél zúgását. Mi is kommunikálni akarunk veled!"
Leon Stam a jövőben még több elesett katona szellemhangját akarja felvenni, mert ezzel is leróhatja háláját a hazája felszabadításához is hozzájáruló hősi halottak előtt.

Kétfejű türkméniai szfinx
Nyomtatható változat!

A múlt század harmincas éveiben a közép-ázsiai Türkmenisztánban szovjet régészek az ősi Khorezm-kánság sok települését tárták fel. Hérodotosz, a görög történetírás atyja a kánságot az 1100 város földjének nevezte. Az Aveszta, az iráni és az észak-indiai (parszi) vallás Zaratusztrának tulajdonított könyve is említi. A hagyomány szerint a zoroasztrizmust a Kr. e. első évezredben Zaratusztra, az észak-iráni hegyekben élő legendás remete alapította. A parszik, a vallás mai követői gyakran zarándokolnak Mizdakhanba, az Aral-tó melletti türkmenisztáni településre, hogy a tuzimádó zoroasztriánok sírjainál, mauzóleumainál szertartáson vegyenek részt. A vallás hívei, akik ügyeltek arra, hogy ne szennyezzék a levegőt, a földet, a tüzet és a vizet, az elhunytak csontjait feliratokkal, vallásos szimbólumokkal ékesített temetkezési helyekben őrizték. Az Amu-darja torkolatában, a Sultarmisdag-hegységben kábelfektetés közben egy buldózer vezetője a földből egy nagy márványlapot fordított ki. Miután a lap felületéről eltávolította a törmeléket, egy ismeretlen lény ábrájának hideg márványszeme delejes erőt sugározva meredt rá. A márványlap mellett egy hasonló márványfejet találtak. A kétfeju szfinx eredetét eddig még nem tudták megfejteni. Az utóbbi évtizedekben a Kaszpi-tenger és az Aral-tó közötti sivatagos fennsíkon szovjet pilóták a perui gigantikus Nazca-rajzokra emlékeztető vonalakat, ábrákat fedeztek fel.

Keviczky Kálmán
Nyomtatható változat!

Keviczky Kálmán – Colman von Keviczky (Ruttka, 1909. augusztus 21. – NewYork, USA, 1998. július 27.) katonatiszt, filmszakértő, ufókutató és aktív hazafi. Arra a következtetésre jutott, hogy az amerikai kormány és a katonai vezetés a média segítségével manipulálta a közvéleményt, hogy az intergalaktikus űrhajók egyre sűrűsödő látogatásait eltussolja.
1963-ban új időszámítás kezdődött Keviczky Kálmán életében. Ismét megnősült, Makkay Jolánt vette feleségül (Joli nénit – ahogy a magyar ufókutatók ismerik), aki szerető felesége és munkatársa lett. Egy évvel később felszámolta fotós cégét, és az ENSZ sajtóosztályán helyezkedett el, mint film- és fotótechnikus. Jó helyre került, és kihasználva a beosztásával járó előnyöket, mint az ENSZ munkatörzsének tagja, az ebédszünetekben az irattárak mélyén ufóokmányok után kutatott, de nem talál semmit. Ez megdöbbentette, és cselekvésre késztette. 1965-ben az ufók tevékenységének nemzetközi ellenőrzésére tett javaslatot az ENSZ sajtóosztályának. Mivel javaslatát válaszra sem méltatták, ezért 1966 februárjában U’ Thant elnökhöz intézett memorandumot, melynek eredményeképpen megbízták az UN-UFO Project kidolgozásával.
Javaslata nem aratott osztatlan sikert, elbocsátották állásából. Az Egyesült Államok kormánya, valamint a CIA hathatós közreműködésével „tudományos feketelistára” került, amely végleg elzárta előtte a tudományos karrier lehetőségét. Nyugdíjazásáig fotótechnikusként dolgozott, de ufóprojektjének kudarca nem szegte kedvét. Memorandumaival bombázta a kormányokat, és a titoktartás alól feloldott dokumentumokat lobogtatva sürgette az ufóprobléma sürgős megoldását. Belépett Donald E. Keyhoe őrnagy NICAP szervezetébe, majd 1966-ban megalapította az ICUFON-t (Intercontinental UFO Galactic Spacecraft Research and Analytic Network), amelynek tagja volt többek között prof. Hermann Oberth, a rakétatudományok atyja is. A szervezet létszáma gyorsan nőtt, hamarosan az egész világot behálózták. Katonatisztként legfontosabb feladatának tekintette a jelenség hadtudományi tanulmányozását és a kormányok tájékoztatását az ufóproblémáról. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy munkássága jelentős hatást gyakorolt a nemzetközi ufókutatásra.
A Magyar Ufókutató Szövetség Pax Galacticana néven díjat alapított, amely odaítélésének egyik kritériuma Keviczky Kálmán munkásságának ápolása. Közép-Európában a Keviczky-hagyatékot a Jövő Háza Alapítvány kezeli.

Kihantolták Pio atyát
Nyomtatható változat!

Kihantolták a legnépszerűbb olasz szentnek tartott Pio atya negyven éve eltemetett testét, hogy falujának templomában közszemlére tegyék ki. Az exhumálásra Domenico D'Ambosio püspök jelenlétében került sor. A vatikáni megbízott kijelentette, hogy Pio atya teste jó állapotban van, "a kezén olyanok a körmök, mintha most manikűrözték volna".
San Giovanni Rotondo, ahol a ferences szerzetes, Pio atya élt 1968-ban bekövetkezett haláláig, hosszú ideje az egyik leglátogatottabb zarándokhely Olaszországban. Az atyához csodái miatt csatlakozott a lelkes hívőtábor: testén vérző krisztusi sebek jelentek meg még életében.
A kihantolt holttesten nem fedezték fel a stigmákat - közölte az első, felületes vizsgálatok után a püspök. Az egyházi illetékesek szerint azért nagy jelentőségű a 2002-ben szentté avatott atya testének bemutatása, mert így a hívők új generációi is láthatják, és közvetlenül fohászkodhatnak hozzá.
A Puglia déli részén fekvő helységben felravatalozott szent maradványai előtt április közepétől róhatják le a tiszteletüket a hívők. Korábbi híradások szerint a testet szeptember 23-án, halálának negyvenedik évfordulóján viszik majd át San Giovanni új templomába.
A szent kihantolását ellenzők azt vetették a zarándokhely és a püspök szemére, hogy csupán marketingfogásról van szó, a javarészt Pio atya emlékéből élő falu látogatottsága ugyanis az utóbbi időben visszaesett.

Kínai szellemek
Nyomtatható változat!

Kínában a gonosz szellemeket "Kuei"-nek nevezték. Olyan emberek szellemének hitték őket, akik gonoszan éltek vagy erőszakosan haltak meg. A Kueik gyakran próbálták megtámadni az élőket, hogy azok vegyék át a helyüket a pokolban. Azonban nem volt hatalmuk az olyan emberek felett, akik nem féltek tőlük. Úgy képzelték, hogy mindennek van lelke, amely el tudja hagyni a "testet". Ezek veszélyesek voltak, de könnyen pusztíthatók, amikor visszatértek eredeti formájukba.
Egyszer Yin rendőr megmentett egy nőt attól, hogy egy öngyilkos szelleme felakassza. A szellem megdühödött és megpróbálta Yint megölni a nő helyett. Hajnalig viaskodtak, ekkor a szellem elgyengült, és egy darab korhadó fává változott.
Egy Ye nevű bölcs egy kísértetfogadóban töltött egy éjszakát, négy szellem ébresztette fel őt. Az első egy öngyilkos nő volt, aki felkötötte magát, a második egy gyilkos, akit lefejeztek. A harmadik egy halálra égett férfi volt, az utolsó pedig egy vízbefúlt férfi felfújódott sárga alakja. Mivel Ye nem félt tőlük, a Kueiknek nem volt hatalmuk rajta. Megparancsolta nekik, hogy hagyják abba a kísértetjárást és viselkedjenek jól, így esetleg újabb életet nyernek el. A Kueik beleegyeztek és eltűntek.

Kínai szörny
Nyomtatható változat!

emlékeztető lény fülsértő ordítással emelkedett ki a vízből, és meg akart támadni három embert, az egyik azonban hatszor belelőtt a szörny hasába. A fenevad nagy üvöltéssel eltűnt a vízben. Egy újabb feljegyzés szerint az állat feje inkább emberére hasonlított, kivéve nagy kerek szemét, kiugró száját és másfél méter hoszszú nyakát. Látni vélték azt is, hogy egy fehér gyűrű választja el nyakát a törzsétől, és lágy, szürke bőre van. Éppen egy évszázaddal később ismét felbukkant a kínai Nessi. 2003. július 11-én több, Csilin tartománybeli kormánytisztviselő látott egy egész falka titokzatos lényt a Csangpaj-hegyekben fekvő tóban. Egyikük szerint ötven perc alatt ötször jelentek meg, volt, hogy csak egyesével, de előfordult, hogy legalább húszan úsztak a tóban. A lényeket két-három kilométer távolságból pillantották meg, és bár onnan csak fekete és fehér foltoknak látszottak, a víz fodraiból arra a következtetésre jutottak, hogy élőlényekről van szó. A szörnyet most sem sikerült azonosítani.

Kínai újév
Nyomtatható változat!

A kínai jövendőmondás és asztrológia évezredekkel ezelőtti tudomány. A kínai zodiákus 12 jegyet és öt őselemet tartalmaz, amelyek kombinációi segítségével betekintést nyerhetünk jövőnk eseményeibe. Hogy miért pont a patkányt, a bivalyt, a tigrist, a nyulat, a sárkányt, a kígyót, a lovat, a kecskét, a majmot, a kakast, a kutyát és a disznót szerepeltetik a kínai horoszkópban, azt pontosan senki sem tudja. A 12 jegy 12 éves ciklikusságot jelöl, tehát nem havonta, hanem évente változnak. Azonban a kínai új év nem január elsején kezdődik, hanem a Hold járásától függően a január utolsó harmadától február második feléig terjedő időszakban. Idén január 22-én kezdődik a kínaiaknál az új esztendő, mely a Majom éve lesz.

Lapozás:   20 találat Előző oldal 1 / 2
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu