HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2021. 2. szám
Február-március
2021. július 24. Szombat
Eddigi: 1,733,627
Online: 19
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2021.
1 2
2020.
1 3 4 5 6
2019.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Paraenciklopédia  
 
[A]  [B]  [C]  [D]  [E]  [F]  [G]  [H]  [I]  [J]  [K]  [L]  [M]  [N]  [O]  [P]  [Q]  [R]  [S]  [T]  [U]  [V]  [W]  [X]  [Y]  [Z] 
Raelian Movement
Nyomtatható változat!

A Nemzetközi Raeli Mozgalom a világ legnagyobb ufóvallása, amelyet 1976-ban alapított Claude Vorilhon, alias Rael (az Is-Rael, vagyis „fénytartó” kifejezésből). Vorilhon 1946-ban született a franciaországi Vichyben. Állítása szerint 1973. december 13-án (Szent Luca napján, akinek a neve szintén fényt jelent) Clermont-Ferrand hegyeiből elragadták őt az elohimok, s egy csillaghajón bolygójukra vitték, ahol találkozott apjával, Yahweh-vel. Megtudta, hogy a földi életet az elohim tudósok hozták létre tudományos projektjük részeként. Új nevét is tőlük kapta, mielőtt viszszaküldték volna a Földre azzal a küldetéssel, hogy építsen Jeruzsálem semleges területén egy nagykövetséget, ahol a földönkívüliek leszállhatnak űrhajóikkal, s fogadhatják a nemzetek képviselőit. 1975. október 7-én ismét elrabolták. Ekkor hat nőnemű biológiai robottalfolytatott szexuális aktust, s megismerte a klónozás rejtélyeit is. 1997. március 9-én Rael megalapította a Valien Venture Ltd.-et, amelynek Clonaid programját olyan szülőknek jánlja, akik klónozás segítségével szeretnének gyermeket 200 ezer dollárért.

Reflexológia
Nyomtatható változat!

A reflexológia egy ősi módszer, mely az ókori Kínában és Egyiptomban is ismert volt. Alapjául a testben áramló energiák ismerete szolgál, melyek csatornákon – meridiánokon – keresztül jutnak el a szervekhez és testrészekhez. A kéz és a lábfej is tartalmaz úgynevezett reflexzónákat, melyek egytől egyik testrészekhez kötődnek. Ezeknek a területeknek a masszírozása segít a feszültség feloldásában, és visszaállítja a szervekben és a nyirokrendszerben szükséges egyensúlyt, valamint stimulálja a test ősi, öngyógyítási képességét is. A lábainkban egyenként hozzávetőleg hétezer idegvégződés található. Ezek testünk igen érzékeny részei, és fontos szerepük van egészségünk alakulásában is. Bár a legjobb természetesen az, ha képzett szakember végzi a kezelést, már az otthoni, kellemes masszázstól is teljességgel felfrissül a láb.

Rémképeket keltő olajfestmény
Nyomtatható változat!

1964-ben egy wolverhamptoni antikváriumban Mary Rose megvásárolt egy tengerparti romba dőlt vártornyot ábrázoló olajfestményt, mert az Skóciára, a szülőföldjére emlékeztette. A hálószobája falára akasztott kép nyolc óra múlva, éjszaka leesett. A asszony férje még azon az éjszakán a keretbe fúrt új csavarokra akasztotta fel, a kép azonban másnap reggel ismét a földön hevert.
A házaspár gyerekeit rémképek gyötörték, amikor a festményre pillantottak. Az egyik gyerek dadogva azt állította, hogy emberek lépnek ki a toronyból, a nővére szerint pedig időnként torz arcok jelentek meg a romoknál. Mary Rose szintén kellemetlenül érezte magát a festmény közelében, ezért a férje elajándékozta az olajfestményt egy népszerű médiumnak, Philip Solomonnak, aki nemsokára egy ezoterikus tárgyakat árusító üzletnek adta el azt. Az üzlet több látogatója, vásárlója kísérteties fényeket látott a festményen.
Bizonyos idő múlva a kép Amerikába jutott, és ott Philip Solomon egyik barátjának a birtokába került. A festmény nyugtalanságot keltett az egyébként kiegyensúlyozott férfiban, ezért azt eladta egy angol házaspárnak, akik a médium szülővárosában laktak. Néhány hónap múlva a rémületet keltő festményt a médiumnak ajándékozták. Philip Solomon a festményt felvitte a padlására, majd elhatározta, hogy bemutatja egyik angliai fellépésén. A kép a „főpróbán” a padláson jól „szerepelt”, mert többször elmozdult a helyéről.
Paranormális jelenségek iránt érdeklődő barátja több felvételt készített róla. Az egyik előhívott felvételen ragyogó fénykör közepén egy viking harcos arca, a másodikon pedig Viktória királynő uralkodása közben divatos ruhába öltözött hölgy alakja látszott.
Philip Solomon azt tervezi, hogy a képet az e-Bay közvetítésével adja el, és a pénzt jótékony célra használja fel.

Repülőgép-szerencsétlenségek
Nyomtatható változat!

Jean Peyrard, a Le Triangle de Burle (A burlei háromszög) című könyv szerzője több olyan tudósítást, feljegyzést gyűjtött össze, amelyek azt igazolják, hogy Velay tartományban a Mézenc vulkánikus hegység titokzatos jelenségek színhelye évszázadok óta.
Az 1754 méter magas hegyen a mitikus Dents de Diable-t (Ördögök Fogai) három szikla, a Grosse Roche (Nagy-szikla), a Dent Pointue (Hegyes-fok) és a Chastelos alkotja. Legendák és helybéliek szerint karácsonykor, éjfélkor az Ördögök Fogai felett egy elektromágneses mezőben fények villannak fel. Régi krónikák szerint a druidák ott rejtettek el egy a görög Delphoiból származó tárgyat. Abban a zónában időnként repülő kövek is felbukkantak.
Ebben a hegységben télen a dermesztően hideg északi szél tombol. Jean Louis Videl, az Electricite de France igazgatója szerint ez titokzatos módon a villanyoszlopokat pontosan a közepükön vágja ketté. 1985-ben az üvöltő szélvész dühöngésekor a France Telecom sok telefonja magától kezdett csengeni.
A hegységre sok repülőgép zuhant le 1943 óta. Egyes légi katasztrófák előtt fénygömböket észleltek. Egyszer tavasz elején egy postás, Robert Cartiol tűzkereket pillantott meg. Egy földművelő a kört alkotó tűzbe került, de hőséget egyáltalán nem érzett benne. Miután a tűzkör eltávolodott, a földműves azonnal elájult.
1948-ban egy repülőgép a Farkasok földjére zuhant le. A szerencsétlenséget senki nem élte túl. Az utasok között volt Kathleen Kennedy Cavendish, J. F. Kennedy nővére.
1971. február 22-én a hadsereg egyik repülőgépével megszakadt a rádió összeköttetés. A lezuhant repülőgép roncsaiban több, nukleáris kutatásban részt vett tudós holttestét találták meg. Egyes szemtanúk azt állítják, hogy a gép zuhanásakor furcsa sípolást, fütyülést hallottak. Négy évvel később, 1975-ben Laguioe mellett több szemtanút élénk színű kezeslábasba bújt humanoidok ejtettek ámulatba. 1998 márciusában egy polgári repülőgép tűnt el nyomtalanul az anomáliazónában.

 

Richard Nixon szelleme
Nyomtatható változat!

Jeffrey Vallance amerikai író, a Kaliforniai Nixon Könyvtár kutatója és a Fortean Times munkatársa adatokat gyűjt a volt amerikai elnök életével foglalkozó könyvéhez. A kutató rábukkant egy olyan tudósításra, amelyben egy Los Angeles-i éjjeliőr azt állítja, hogy zöld köd lebegett a néhai elnök sírja felett.
Később, szintén éjszaka megpillantott egy alakot, aki beballagott a Nixon Múzeumba. Amikor bement az épületbe, hogy felelősségre vonja az idegent, senkit nem talált az elnökhöz fűződő emlékeket őrző szobákban. Ugyanez az őr éjszaka időnként titokzatos kopogásokat hallott abban a szobában, amelyben a Watergate-botrány hangszalagjait állították ki.
Más szemtanúk ebben a szobában egy jéghideg kéz érintésétől borzongtak meg. Amikor megfordultak, senki nem állt mellettük. Egyes látogatók arra panaszkodtak, hogy orrfacsaró bűztől hányingerük támadt.
Jeffrey Vallance a kicsi, félhomályos Watergate-szobában egyszer azokat a szerszámokat vizsgálta, amelyekkel az elnök emberei – egykori CIA- és FBI-ügynökök – betörtek a Demokrata Párt főhadiszállásául szolgáló washingtoni Watergate-épületbe, hogy lehallgatókészülékeket helyezzenek el, és bizalmas dokumentumokat fényképezzenek le. J. Vallance egyszer csak jeges fuvallatot érzett. Néhány perc múlva kiderítette, hogy a szobában nem működik légkondicionáló berendezés.
Joel Martin és William J. Birnes Az elnökök szellemei című könyvében egy médium, Dorothy Maksym azt állítja, hogy egyszer Nixon szelleme a következő üzenetet továbbította neki: „Szellemem telepatikus úton küldte el gondolataim egy ötvenéves kutatónak, aki adatokat gyűjt a pályafutásomról. Ez a szőke, magas férfi nem tudja, hogy időnként én irányítom őt.”
Jeffrey Vallance elismerte, hogy gyakran találomra egy-egy könyvnek arra az oldalára nyitott, amely a kutatásához szükséges adatokat tartalmazott.
2007 márciusában a Richard Nixon Könyvtár Watergate-szobáját lebontották. Jelenleg az érdeklődők a könyvtár plazmaképernyős tévékészüléke segítségével hallgathatják meg a Watergate-hangszalagokat.

Roosevelt és a jövőbelátás
Nyomtatható változat!

Franklin D. Roosevelt, az egyetlen amerikai elnök, aki két ciklusnál tovább vezette az Egyesült Államokat, azt hitte, hogy időnként bepillanthat a jövőjébe. Ha komolyabb problémán töprengett, találomra kinyitotta a bibliáját, mert azt tapasztalta, hogy a Szentírásban helyes választ kap a kérdéseire.
1940-ben, újraválasztása után, a beiktatásakor egy szélroham kinyitotta a kezében tartott Bibliát. A nyitott könyvben az elnök tekintetét a Korinthusiakhoz írt második levél 13. fejezetének következő sorai ragadták meg: „Ezúttal harmadszor megyek el hozzátok. Két vagy három tanú vallomása döntsön minden ügyben.” Ezután egyik közeli barátjának azt mondta, utolsó újraválasztása után keveset fog élni.
Az amerikai elnök a prófétaálmokban sem kételkedett. Egy éjszaka felriadt, mert azt álmodta, hogy a washingtoni repülőtéren egy katasztrófában több százan meghaltak. A következő napon azonnal elrendelte a repülőtér berendezéseinek és felszereléseinek azonnali ellenőrzését. Az ellenőrzés során hibákat fedeztek fel egyes berendezésekben. Ezek kijavításával megelőztek egy súlyos szerencsétlenséget.
1944-ben Roosevelt a Fehér Házba hivatta Jeane Dixon amerikai jósnőt, aki többek között azt állította, hogy megjövendölte Kennedy elnök meggyilkolását.
– Mennyit élek még? – kérdezte az elnök a jósnőt.
Dixon az elnök ujjbegyeinek megérintésekor vészjósló rezgéseket észlelt.
– Ön hat hónapot vagy annál kevesebbet él – válaszolta szomorúan.
Néhány percnyi hallgatás után az elnök újabb kérdést tett fel.
– Szövetségeseink maradnak az oroszok?
– Nem, de a vörös Kína ellen szerződést kötnek velünk – mondta a jósnő.
Roosevelt valószínűtlennek tartotta a Kína elleni szövetség megkötését. A jövő az ő véleményét igazolta.
1945 elején ismét találkoztak a Fehér Házban. Dixon azt jövendölte, hogy a faji megkülönböztetés több gondot fog okozni Amerikának, mint a szovjet rezsim. Az elnök ezt a jövendölést is elvetette. Szerencsénkre a jósnő akkor is tévedett, amikor azt jövendölte, hogy 1958-ban ki fog törni a harmadik világháború. A szabadkőműves Roosevelt bizonyos babonákban is hitt. 13-án soha nem utazott, és nem rendezett olyan összejöveteleket, amelyeken 13-an ültek az asztalnál.

Röpködő kanadai
Nyomtatható változat!

Egy isten háta mögötti kanadai kisváros, Bethel Alaszka nyugati partján, a Bering-tenger és a Muskokwin folyó mellett fekszik. 1999. december 24-én mínusz harmincfokos hidegben Richard Pavilla és Richard Tikim lánctalpas motoros szánnal indultak el Autmuaatlából Bethel felé. A két barát a városkától körülbelül 45 kilométerre nyomtalanul eltűnt. Alaszkai hivatásos és önkéntes mentők azonnal a helyszínre siettek, de csak Richard Tikim holttestét találták meg a motoros szán mellett.
A következő év elején Peter Atchok, a mentőcsoport vezetője olyan jelentéseket kapott, amelyek arra utaltak, hogy Richard Pavillát december 24. után többen látták a vadonban. Pavilla öt rokona azt állította, hogy az eltűnt férfi szökdécselve járt egy folyó jégtükre felett, egy-két méter magasságban repült, majd eltűnt a part menti erdőben, amikor megpillantotta őket. Néhány nap múlva több fiatal azt jelentette a mentőknek, hogy Pavilla egy bozótban furcsán mozgott, majd villámgyorsan elszaladt. Ugyanabban a zónában több gyerek azt állította, hogy Pavilla iskolájuk körül settenkedett. Mindegyik szemtanúnak feltűnt, hogy a férfi ugrándozva haladt. Később egy motoros szánt vezető fiatalember arról számolt be, hogy Pavilla egy erdei út mellett, egy magas fa koronájának egyik ágán ült.
Peter Atchok, aki kételkedett az események hitelességében, az egyik észlelés színhelyén meghökkenve fedezte fel az eltűnt kanadai Sorels márkájú csizmájának a nyomait. A mentős agg alaszkai őslakókat keresett fel, mert remélte, hogy ők megmagyarázzák az eltűnt furcsa viselkedésének az okát.
- Több száz évvel ezelőtt is sokan láttak cillem quellrákat. Régebben kil-lem-kel-rahoknak nevezték ezeket az elvarázsolt embereket. Az elmúlt évszázadokban ezen a vidéken többször előfordult, hogy valaki pehelykönnyűvé lett, és röpködni kezdett - mondta az egyik öreg őslakó. Az agg bölcsek szerint az sem kizárt, hogy Pavilla az Inuqun tündérekkel találkozott. Az erdőben veszélybe került embereknek a tündérek azt mondják, hogy három ajtó közül választhatnak. Az egyik ajtó a szellemek világába vezet, amelybe az ember földi élete után jut el. Aki a második ajtón lép be, visszatér földi életébe, a harmadik ajtót választók pedig a tündérek birodalmában élhetnek.
Cliff Seruntine kanadai parapszichológus - tündérmesék kutatója - hasonlóságot fedezett fel az alaszkai őslakók, valamint a kelta és skót legendák között. Kelta és alaszkai legendákban gyakran szerepel a seelie (barátságos lény) és az unseelie (rosszindulatú lény). Egy alaszkai őslakó elmondta a kutatónak, hogy egyszer találkozott egy gonosz lénnyel. Az egyre nagyobbodó lény üldözni kezdte őt. Egy másik szemtanú a nagybátyjával vadászott, amikor egy rénszarvast cipelő, fej nélküli alakot vettek észre. Miután a szörny nyakából egy torz fej emelkedett ki, a vadászok futásnak eredtek. Cliff Seruntine szerint Pavilla azért nem maradt a motoros szánon vagy az általa készített menedékhelyen, mert egy unseelie üldözte.
1999 decemberétől 2000 tavaszáig az alaszkai férfit 45 négyzetkilométeres körzetben ötvenen látták, de az óránként 75 kilométeres sebességgel haladó motoros szánnal sem érték utol. Richard Pavilla földi maradványait motoros szánjától távol vadászok találták meg 2000. május 5-én.

Ruhaneműt összevágó poltergeist
Nyomtatható változat!

A XVIII. században az amerikai nyugat-virginiai Smithfieldben egy gazdag német bevándorló, Johann Georg Liebenstein legidősebb fia, Aron megváltoztatta a nevét, mert remélte, hogy az új neve, az Adam Livingstone elősegítheti beilleszkedését az amerikai társadalomba.
A szorgalmas, kiegyensúlyozott, becsületes polgár életét 1790 körül rejtélyes jelenség árnyékolta be. A jelenség egyik fő szemtanúja, Anastasia McSherry feljegyzései szerint a gazdag német származású földbirtokos házának udvarán fantomlovasok vágtattak, és láthatatlan kezek köveket mozgattak több szoba padlója felett.
Egy pap, Demetrius Augustine Gallitzin, aki 1790 körül orosz hercegként érkezett Amerikába, áttért a római katolikus vallásra, és papként szolgált a településen. Naplójában megemlíti, hogy "Livingstone házában lángra lobbantak az ágyak, kísérteties hangok hallatszottak. Az ismeretlen erő a bőrből, vászonból és kelméből készített ruhaneműket vágta össze".
Egy öreg hölgy is hallotta, hogy a Livingstone-ház szelleme ruhaneműk összevágásával szórakozik, ezért a házba való belépése előtt levette a fejéről az új kendőjét, majd papírba becsomagolva a zsebébe dugta. Miután befejezte a látogatást, nem tudta a fejére visszatenni a kendőt, mert a garázda szellem vékony csíkokra vágta azt. Egyesek azt állították, hogy az olló csattogását is hallották, mások azt is megfigyelték, hogy a poltergeist a ruhaneműket gyakran félhold alakúra vágta fel.
Adam papja, Christian Reit elismerte, hogy szellemeket nem tud űzni, egy metodista papot pedig kőzápor kergetett ki a házból. Amikor három winchesteri férfi próbálta a házat megszabadítani a hívatlan vendégtől, egy nagy kő röppent ki a kandallóból, és negyedóráig a padló felett lebegett. Egy római katolikus pap szentelt vízzel és imádkozással tisztította meg a házat. Amint távozni akart a házból, meghökkenve vette észre, hogy a belső zsebéből eltűnt a pénztárcája.
A titokzatos erő néhány napig pihent, majd egyik éjszaka vakító fénnyel árasztotta el a házat, latinul a hit erejéről szónokolt és angolul énekelt. Adam eskü alatt vallotta, hogy egyszer egy fantomkéz megérintette a vállát. Egyszer a szellem jajgatva panaszolta, hogy tűzben szenved a bűneiért, aztán egy ruhába beégette Jézus nevének a monogramját, az IHS-t. Néhány nap múlva McSherry lányát arra figyelmeztette, hogy a hiúság bűn, majd összetörte a tükröket. A láthatatlan erő időnként álmokat értelmezett, és a jövőbe látott. Például egyszer egy csecsemő bölcsője mellett megjósolta, hogy a fiúcskából pap lesz.
1802-ben Adam Livingstone 14 hektár földet ajándékozott az egyháznak. Később a helybeliek azt mondták, hogy kísértetek járnak azon a területen. 1807-ben Livingstone eladta a birtokokat és a pennsylvaniai Greenfieldbe költözött. A poltergeist az új házban soha nem háborgatta őt. Halála előtt, 1820-ban a földbirtokos azt állította, hogy a szellem nem árulta el neki identitását.

Lapozás:   8 találat Előző oldal 1 / 1 Következő oldal
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu